Evropa liga, play-off

Zrinjski nema šta da izgubi u Linzu: Rendulić iznenadio sastavom

Haris Zilić

Fudbaleri Zrinjskog večeras u Linzu igraju prvi meč play-off runde Evropa lige protiv domaćeg LASK-a i u ovu utakmicu možemo reći ulaze i pomalo rasterećeno.

Zrinjski je ostavrio historijski rezultat, osigurao minimalno grupne Konferencijske lige i tako postao prvi bh. klub od nezavisnosti Bosne i Hercegovine koji će nastupati u grupnoj fazi evropskih takmičenja.

Plasman u grupe Evropa lige i uspješan dvomeč protiv austrijskog predstavnika bio bi ogroman bonus.

Plemići u večerašnji meč ulaze u dobrom raspoloženju gledajući i prvenstvo.

U prvoj ovosezonskoj utakmici savladali su GOŠK sa 3:1 i to je bio prvi susret za Zrinjski u prvenstvu jer su prva tri dogodili zbog evropskih obaveza.

Utakmica se igra na prelijepoj Raffeisen Areni koja ima kapacitet 19.080 sjedećih mjesta i otvorena je u februaru ove godine.

Vjerujemo da ćemo u novom dobu LASK-a gledati dobar fudbal i da će Zrinjski u Mostar ponijeti pozitivan rezultat koji bi otvorio šanse u revanšu.

Poznati su sastavi ekipa:

LASK LINZ: Lawal, Ziereis, Andrade, Luckeneder, Flecker, Horvath, Jovičić, Renner, Žulj, Mustapha, Usar.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

ZRINJSKI: Marić, Senić, Batarelo, Ćorluka, Tičinović, Čanađija, Rami, Ivančić, Ćuže, Malekinušić, Bilbija.

Utakmica LASK - Zrinjski počinje u 21 sat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.