Meč se igra u ponedjeljak

Poznato ko će sjediti na klupi Veleža u derbiju sa Sarajevom

Admin Čaušević

Derbi 5. kola Premijer lige igrat će se na stadionu Asim Ferhatović Hase, Sarajevo će biti domaćin Veležu, a oba kluba duel dočekuju u različitim raspoloženjima.

Sa dvije uvezane pobjede Sarajevo predvođeno Simonom Rožmanom se nada nastavku pobjedničke serije, dok je Velež tokom sedmice ostao bez trenera Nedima Jusufbegovića.

Kako sada stvari stoje Rođeni i u narednim danima neće dobiti novog šefa stručnog štaba pa će se tražiti prinudno rješenje za duel sa Sarajevom.

Prema trenutnom stanju stvari ekipu Veleža će u derbiju Bosne i Hercegovine sa klupe predvoditi Samir Merzić, dosadašnji Jusufbegovićev pomoćnik.

Merzić koji je dobar dio igračke karijere proveo u Veležu je ranije trenirao omladince ovog kluba, a u stručni štab je ušao imenovanjem Jusufbegovića za novog trenera.

Inače, kada je u pitanju imenovanje novog trenera i dalje najbolje kotira Denis Ćorić, dok se već razmišlja i o nekim rezervnim opcijama.

Ipak, teško je vjerovati da će Velež novog trenera dobiti prije utakmice sa Sarajevom pa ostaje da se vidi kako će se Merzić snaći u ulozi privremenom trenera.

Očigledno su u mostarskom klubu svjesni da nemaju pravo na grešku i žele dobro razmisliti prije nego što imenuju novog šefa stručnog štaba.

U novu sezonu se ušlo sa ambicijama povratka na euroscenu, ali nakon obećavajućeg starta i visoke pobjede protiv Zvijezde 09, uslijedila su prizemljenja u vidu domaćih remija sa GOŠK-om i Širokim Brijegom.

Jusufbegović nije jedini iz sportskog segmenta koji je razriješen dužnosti pošto je sporazumno raskinut ugovor i sa sportskim direktorom Sanjinom Alagićem.

Podsjećanja radi, utakmica Sarajevo - Velež igra se u ponedjeljak od 21 sat, a pravdu će dijeliti Dragan Petrović iz Banja Luke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.