Edis Mulalić se vraća u Premijer ligu? Na listi je kandidata...

Mostarci traže novog trenera

Edis Mulalić se vraća u Premijer ligu? Na listi je kandidata... · Saznajemo

Edmir Škorić

Prije nekoliko dana FK Velež je objavio da je okončana saradanja sa dosadašnjim trenerom Nedimom Jusufbegovićem, a nedugo nakon toga postalo je poznato da je svoje radno mjesto napustio i sportski direktor Sanjin Alagić, zbog čega s u Mostaru intenzivno radi na pronalasku novih adekvatnih osoba na tim pozicijama.

Odlazak Jusufbegovića, koji je s Veležom na početku sezone osvojio pet bodova u tri odigrane utakmice, otvorio je prosotr za angažman za novog trenera, a shodno tome i za uobičajene špekulacije. Kao i obično, kada je riječ o bh. premijerligašima, čim neki klub ostane bez trenera, počinje se vrtjeti s imenima renomiranih trenera koji bi mogli da dobiju priliku.

Klupa Veleža nije prilično "užarena" kakva zna da bude kada se usred sezone prave trenerske promjene, ali neće biti nikome lako prihvatiti se posla na stadionu Rođeni, dok rukovodstvo kluba strpljivo čeka da pronađe prava rješenja.

Bruno Akrapović je jedan od glavnih kandidata za novog trenera Veleža, a osim njega u igri je i Denis Ćorić.

Akrapović je u Bugarskoj osvojio tri od pet trofeja u trenerskoj karijeri. Godine 2019. osvojio je kup s Lokomotivom, da bi godinu dana kasnije osvojio superkup, te odbranio trofej u kupu. U trenerskoj karijeri je osvojio još superkup Gibraltara 2015. godine s Europom, te makedonski kup godinu dana kasnije sa Shkendijom iz Tetova.

Posljednji angažman imao je na Kipru gdje je vodio Akritas, ali tamo se zadržao samo dva mjeseca i vodio taj tim na 10 utakmica. Osim pomenutih timova, u karijeri je još vodio Al-Wehdu u Saudijskoj Arabiji, RNK Split, Neretvanac Metković, Val, i HBDNK Mosor u Hrvatskoj. Bio je i trener-igrač u DJK Wolfsburgu i SSV Vorsfeldeu.

Oglasi

45-godišnji Denis Ćorić je trenirao Široki, Posušje i sada GOŠK, ali teško je očekivati da u ranoj fazi sezone napusti ekipu kojoj želi osigurati ostanak u eliti.

Prema saznanjima portala SportSport.ba, među kandidatima za novog trenera FK Velež je i Edis Mulalić (47), nekadašnji igrač Željezničara koji je u dva mandata sjedio na klupi Plavih sa Grbavice, a dosta vremena proveo je u Crnoj Gori radeći u Dečiću, Rudar Pljevlji i Titogradu.

U BiH je još vodio ekipu Mladosti iz Doboj Kaknja, a od aprila ove godine je na listi slobodnih trenera nakon što se razišao sa Željezničarom.

Mulalić još nema trofej u seniorskom nogometu, ali je u sezoni 2013/14 juniore Željezničara vodio do naslova prvaka BiH.

Trenutno je bez angažmana i nije isključeno da ga u narednim danima vidimo na klupi Rođenih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo da Velež nema ni sportskog direktora, ali se pojavila informacija da bi tu poziciju mogao popuniti bivši igrač Širokog, Sarajeva i Tuzla Cityja Ivan Sesar.

Mostarski klub svoj naredni meč igra u ponedjeljak od 21 sat, a rival će biti ekipa Sarajeva na Koševu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Iako ga ne volim jer je skretnicar, nije Mulalic toliko los. Nije Mourinho takticki, ali vrhunski motivator. Protiv nas nikad nije izgubio utakmicu. Volio bih da dodje poslije tekme na Kosevu, ne prije. Kako god, mislim da ce Velez ove godine bez problema izboriti opstanak. Za nesto vise, treba im 4-5 ozbiljnih pojacanja. Oni iz nekog razloga misle da imaju jaku ekipu, ali jaci od njih su: Mi, Zrinjski, Borac, Kmeljo, Siroki, TC, Igman. Sretno, Rodjeni!
2 7
SonPen1946
E ovakav trener treba FK Vrapcicima, da seljakluk dodje do vrhunca na pijaci kod mostara.
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi