Nekad igrao s Džekom, danas prodaje pizze u Mostaru: Trudim se biti dobar domaćin

Bacio se u poslovne vode

Nekad igrao s Džekom, danas prodaje pizze u Mostaru: Trudim se biti dobar domaćin

Život nekada napiše vrlo čudno priče, pogotovo kada su u pitanju fudbalske karijere, a jedna od takvih svakako je i ona Samira Merzića (33).

Merzić je u karijeri imao priliku igrati u Teplicama zajedno sa Edinom Džekom, međutim sudbina je htjela da, za razliku od sadašnjeg kapitena reprezentacije BiH, ne napravi karijeru sukladnu raskošnom talentu. Tražio se Merzić proteklih godina po Slovačkoj, Rusiji, Norveškoj, da bi se potom vratio na bh. terene i u 33. godini 'okačio kopačke o klin'.

Višak slobodnog vremena natjerao je Merzića na preuzimanje izazova koji nemaju veze sa fudbalom, pa je tako u Mostaru otvorio piceriju, koja je za kratko vrijeme postala omiljeno okupljalište stanovnika grada na Neretvi. Redovni gosti su mu bivši saigrači, sportisti, muzičari, pjevači, ali i ostale poznate osobe iz kulturnog i javnog života. Kao dobar domaćin Samir nađe za svakog po malo vremena...

"Ideja za otvaranjem ugostiteljskog objekta javila mi se još kada sam se vratio iz inostrastva. Često sam sa svojim saigračima posjećivao restorane i picerije kroz karijeru, pa sam oduvijek imao želju da jednog dana i ja u svom gradu otvorim nešto. Eto, sada mi se to ostvarilo", priča Samir Merzić na početku razgovora za SportSport.ba, pa dodaje kako je zadovoljan uspjehom picerije koja nosi naziv "Urban Forest".

"Zadovoljan sam ovim poslom. Iako fudbal i ugostiteljstvo nemaju nikakve veze, mislim da se dobro snalazim u ovoj novoj ulozi i trudim se da budem dobar domaćin. Inače, u ovaj projekat sam krenuo zajedno sa Avdijom Vršajevićem s kojim sam veliki prijatelj i očekujemo da će u budućnosti biti još ovakvih pothvata. ", kaže Merzić.

Ipak, fudbalu se namjerava vratiti u budućnosti.

"Karijeru sam zbog zdravstvenih razloga bio primoran da završim prošle godine, ali fudbal je moja ljubav i naravno da planiram ostati u njemu. Završio sam program za trenersku B licencu, pa vidjet ćemo šta će vrijeme donijeti..."

Prisjetio se Merzić i perioda kada je u Češkoj igrao s danas jednim od najboljih napadača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sa Edinom Džekom sam proveo tri godine u Češkoj. Njegovi počeci u ovoj zemlji nisu bili nimalo lagani, kao ni moji, ali samopouzdanje i karakter koji je imao dali su naslutiti da će napraviti veliku karijeru. Danas živi svoje snove, što je i zaslužio svojim trudom i zalaganjem. Izrazito ga cijenim kao čovjeka i igrača", podvukao je Merzić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi