Kamerman se okrenuo u pravi trenutak

Villareal "strpao" Barceloni tri komada, a onda su kamere snimile Xavijevo divljanje na tribinama

Esmer Oštraković

Fenomenalnu utakmicu su jučer odigrali Villareal i Barcelona, a pobjedu je na kraju slavila gostujuća ekipa sa 4:3.

Villarreal je dosta bolje otvorio utakmicu i preko Sorlotha uspio je da dođe do 1:0 na samom startu, no potom su reagovale sudije u VAR sobi koje su poništile pogodak domaće ekipe jer je Sorloth bio u ofsajdu.

Barcelona je u 12. minuti došla do vodstva. Yamal je sjajno centrirao, a strijelac vodećeg gola bio je Gavi.

Samo tri minute kasnije bilo je 2:0 na semaforu za Barcelonu. Ovaj put sam ispred golmana domaćih izašao je Frenkie de Jong koji pogađa mrežu domaćeg tima i udvostručuje vodstvo Barcelone.

A, onda je uslijedio nevjerovatan preokret Villareala. Prvo je Foyth u 26. minuti uspio da smanji na 1:2, dok je pet minuta prije kraja prvog poluvremena Sorloth pogodio za 2:2 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Do potpunog preokreta Villarreal je stigao u 50. minuti nakon sjajne akcije, a na kraju je Alex Baena fantastično matirao Ter Stegena za 3:2.

Upravo tada kamere su na tribinama zabilježila pravo divljanje trenera Barcelone, Xavija, na tribinama.

Video možete pogledati OVDJE.

Do kraja utakmice Barcelona je ipak uspjela okrenuti rezultat i na kraju ostvariti veoma važnu pobjedu na ovoj utakmici.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Stvari na početak vratio je rezervista Ferran Torres koji je u 68. minuti uspio da poravna na 3:3 i to samo pet minuta nakon što je ušao na teren.

Tri minuta kasnije totalni šok za navijače Žute podmornice. Nevjerovatni Yamal pogađa stativu, a lopta se odbila tačno na nogu Roberta Lewandowskog koji pogađa za vodstvo Barcelone od 4:3 i postavlja konačan rezultat utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.