Drhte u Madridu i u Barceloni: UEFA ih izbacuje iz Lige prvaka?!

Kao grom iz vedra neba

Drhte u Madridu i u Barceloni: UEFA ih izbacuje iz Lige prvaka?!

Esmer Oštraković

Real Madrid i Barcelona nalaze se u jako lošoj poziciji kada je riječ o njihovom nastupu u Ligi prvaka u narednoj sezoni.

Razlog je skandal u čijem je središtu Luis Rubiales, koji je odbio da podnese ostavku na mjestu prvog čovjeka španskog saveza.

Cijeli skandal odvija se zbog toga što je on u usta poljubio Jenni Hermoso prilikom proslave nakon što je Španija osvojila Svjetsko prvenstvo za žene.

Hermoso je u petak jasno rekla da nije pristala na poljubac španski fudbalski savez doveo je njenu verziju događaja pod znak pitanja.

Nakon svega čak 81 nogometašica javno je rekla da neće nastupiti za Španiju sve dok Rubiales ne bude uklonjen sa mjesta prvog čovjeka FS Španije.

Oglasi

Obzirom da je španska vlada sada pokrenula pravni postupak u cilju suspendovanja Rubiialesa, FS Španije navodno traži od UEFA-e da razmotri njihovo izbacivanje.

Ukoliko zahtjev bude odobren to bi značilo da će svi španski klubovi, uključujući i Real i Barselonu biti izbačeni iz UEFA-inih takmičenja.

Tako bi osim dva već spomenuta kluba izbačeni bili i Atletico Madrid, Real Sociedad, Villareal, Real Betis, te Osasuna.

Razlog zbog kojeg iz FS Španije od UEFA-e traži da ih izbaci iz evropskih takmičenja jest taj što je vlada pozvala na ostavku zvaničnika.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oni se pozivaju na to na osnovu pravila UEFA-e koje kaže da će: "članovi upravljati svojim poslovima nezavisno i bez uticaja trećih strana", navoe španski mediji.

Osim toga pravilo UEFA-e kaže i da: "UEFA neće priznati bilo koje tijelo ili odluku tijela koje nije izabrano ili imenovano u skladu sa navedenom procedurom, čak ni privremeno."

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ramo Legenda
Jedino klicko moze napisati nesto gluplje od ove vijesti
3 0
Culer
Hajde pročitajte šta ste napisali i dobro razmislite.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi