Nerealne scene

Prije dva mjeseca su mu se svi smijali, sada navijači uništavaju tuđa vozila samo da ga vide

Admin Čaušević

U fudbalu je tanka linija između ponora i slave. Najbolje je to možda i osjetio fudbaler kojem se krajem prošle sezone smijao cijeli svijet zbog njegovih poteza na terenu.

Romelu Lukaku se nije proslavio u završnici sezone u dresu Intera, a njegovi promašaji u finalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja su postali viralni.

U međuvremenu Belgijanac je sebi zatvorio vrata Nerazzurra, dok je postao otpisan i u Chelseaju pa se hvatao za slamku spasa u potrazi na novim klubom pošto je i u Juventusu postao nepoželjan.

Spas je pronašao u Rimu. Robusni Belgijanac je u utorak doputovao u Vječni grad, a navijače Vučice je uhvatila nevjerovatna euforija.

Oko osam hiljada pristalica rimskog velikana je pratilo let Belgijanca u Italiju, dok je i na aerodrom stigao veliki broj tifosa Rome, jednostavno svi su željeli da ga vide.

Kako bi vidjeli Lukakuov avion mnogi su čak stajali na automobilima, ne razmišljajući o vandalskom činu koje su izazvali.

Taako su navijači Rome jučer na aerodromu Ciampino oštetili nekoliko parkiranih automobila. Na nekim je uništen krov, a na nekim šoferšajbe.

Da navijačima Giallorossa ne bi promaklo novo pojačanje oni su penjali na automobile, razbijali prozore te udubljivali haube i krovove.

Kada su se vozači vratili po svoje automobile dočekalo ih je neugodno iznenađenje jer niko neće nadoknaditi njihovu štetu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lukaku je u Romu stigao na posudbu, a imat će platu od 9 miliona eura s tim da će nekoliko mjesečnih plata pokriti i Chelsea, dok je u ugovor uključeno i nekoliko bonusa vezanih i za osvajanje Scudetta.

Robusni Belgijanac je izabrao broj 90, a očekuje se da za vikend bude bude na raspolaganju Joseu Mourinhu u derbiju sa Milanom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.