Telefonski poziv i riječi Mourinha koje su Lukakua "zaslijepile" - više ništa osim Rome nije vidio

Tako to radi Jose

Telefonski poziv i riječi Mourinha koje su Lukakua "zaslijepile" - više ništa osim Rome nije vidio

Edmir Škorić

Poziv Josea Mourinha često zna da bude potez odluke. Portugalac je dosta puta kroz trenersku karijeru lično pozivao igrače kako bi ih nagovorio da se pridruže njegovoj ekipi, a svoje komunikativne sposobnosti i tehnike namaljivanja testirao je i na Romeluu Lukakuu.

Lukaku je cijelo ljeto bio otpisan. Trenirao je sa mladim timom Chelseaja nakon što mu je menadžer prvog tima Mauricio Pochettino rekao da na njega ne računa. Belgijski napadač uporno je želio da se vrati u Italiju, a tamo su u opticaju bili svi veliki klubovi.

Prvotno je želio da se vrati u Inter s kojim je ranije osvojio Scudetto, ali Nerazzurri su mu ubrzoi zatvorili vrata jer su saznali da ih je "varao sa Starom damom". Naime, Lukaku je vodio tajne pregovore sa Juventusom i to nekoliko dana prije velikog finala Lige prvaka između Intera i Manchester Cityja (0:1).

Takvo ponašanje Belgijanca ostavilo je u čudu sve na Giuseppe Meazzi i odmah je donesena odluka da za njega tu više nema mjesta.

Ostalo mu je da nastavi da koketira sa Starom damom. Trener Max Allegri ga je želio, ali je problem bio taj što Dušan Vlahović nije imao namjeru da ide u Chelsea, pa je propala mogućnost razmjene igrača uz doplatu novcem.

Oglasi

Ostala mu je ponuda iz Saudijske Arabije od straner Al Hilala, ali 30-godišnjak nije htio da napusti Evropu, a onda je stigla ruka spasa ili bolje rečeno poziv Josea Mourinha.

"Imamo dobar tim, ali nam nedostaje šampion", rekao je Mourinho. Portugalac je Lukakuu objasnio i kako će tačno raditi sa Paulom Dybalom. Belgijancu je to bilo dovoljno, odmah je pristao i samo je bilo pitanje trenutka kada će se transfer ostvariti.

Lukaku ima jako dobar odnos sa Mourinhom, a njih dvojica već su imali prilike da sarađuju dok su obojica bili u Chelseaju, kasnije i u Manchester Unitedu.

Lukaku je na kraju posuđen za oko 6 miliona eura Romi, a rimski klub ima pravo da otkupi njegov ugovor na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Biće to tako treća avantura za Lukakua i prva u dresu nekog drugog kluba a da nije Inter u Seriji A. Mourinhu je trebao iskusan napadač nakon što se povrijedio Tammy Abraham i ovo djeluje kao win situacija za sve uključene strane.

Danas oko 17 sati bivši napadač Manchester Uniteda je došao u Rim, dočekali su ga kao velikog heroja i sada slijede ljekarski pregledi i potpis ugovora, a onda početak novih uzbuđenja na terenima Serije A.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi