Nastavak saradnje

Hamza Čataković potpisao novi ugovor sa Sarajevom · Zvanično

Edmir Škorić

Hamza Čataković produžio je vjernost bordo klubu naredne dvije godine.

Čataković je nekadašnji junior Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, odakle je kao vrlo mlad prešao u slovački Trenčin. Igrao je prije povratka na Koševo još za CSKA iz Sofije.

Svojim fantastičnim partijama postao je neizostavan igrač tima sa Koševa. U dresu Sarajeva zabilježio je ukupno 55 nastupa, 14 golova i 8 asistencija.

Uprava kluba odlučila ga je nagraditi novim ugovorom, pa je sada za bordo boje vezan do ljeta 2025. godine.

Ove sezone odigrao je pet utakmica za Sarajevo i postigao jedan gol. Bio je strijelac nedavno u Tuzli protiv ekipe Tuzla City u 2:1 pobjedi svoje ekipe.

Čataković je znao ranije postizati neke zaista sjajne pogotke u dresu Sarajeva, a navijači će imati priliku da uživaju u njegovim partijama i narednih godina.

U Sarajevo se 26-godišnji ofanzivac vratio početkom prošle godine, a prvobitno je za prvu ekipu debitovoa još 2016. godine. Igrao je za U19 i U21 reprezentaciju BiH.

Iako je dosta igrača otpisano nakon dolaska novog trenera Simona Rožmana i sportskog direktora Senijada Ibričića, Čataković je svakako neko ko ima puno povjerenje stručnog štaba, a na njemu je da se oduži dobrim partijama u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je nakon neočekivanog poraza od Sloge u 1. kolu, vezalo tri pobjede, a posljednju u ponedjeljak navečer protiv FK Velež (1:0).

Svoju narednu utakmicu Sarajevo igra u subotu od 20:45 sati protiv GOŠK-a u Gabeli. Pred ovaj meč hercegovački premijerligaš uspješno je završio postavljanje relfektora, pa će upravo premijeru imati protiv Sarajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.