Je li Šahinović naredni koji odlazi s Koševa? FK Sarajevo se javio stari znanac i želi golmana

Ponuda za mladog čuvara mreže

Je li Šahinović naredni koji odlazi s Koševa? FK Sarajevo se javio stari znanac i želi golmana

Midhat Šljivak, foto: Dino Kurbegović

Talentovani golman Muhamed Šahinović (19) postao je prvi izbor na golu FK Sarajevo, a mladi čuvar mreže je svojim izvedbama privukao veliku pažnju i lako bi se moglo desiti da već u narednim danima napravi transfer. Poljski mediji navode da se za 19-godišnjeg golmana interesuje poljski Rakow koji je već ranije ostvario uspješnu saradnju s Bordo klubom u transferu Vladana Kovačevića i navodno će pokušati da ga dovedu u svoje redove.

Golman Muhamed Šahinović mogao bi biti naredni izlazni transfer FK Sarajevo. Poljski mediji pišu da je šampion ove zemlje Rakow zainteresovan za dovođenje 19-godišnjeg čuvara mreže Bordo tima.

Rakow ima veoma pozitivno iskustvo u poslovanju s FK Sarajevo. U ljeto 2021. godine doveli su Vladana Kovačevića za 300.000 eura i to se ispostavio kao pravi potez jer bi uskoro od prodaje ovog golmana mogli zaraditi višemilionski iznos.

I dok i na Koševu čekaju milionsku isplatu u potencijalnom transferu Kovačevića, Šahinović bi mogao biti taj koji će dodatno napuniti kasu Sarajeva.

Rakow je ozbiljno zainteresovan za dovođenje mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine. Pregovori su navodno već počeli i vidjet ćemo hoće li do transfera na kraju i doći.

Oglasi

Prijelazni rok u Poljskoj traje do 4. septembra, a navodi se kako bi dovođenje Šahinovića svakako značilo pripremu za odlazak Kovačevića iz kluba.

Vrijednost Muhameda Šahinovića na tržištu je 350.000 eura i vjerovatno je ta cifra ona koju bi u timu s Koševa tražili za ovog golmana. Šahinović je prošao omladinske kategorije Bordo tima, a za prvi tim je nastupio u 25 utakmica i osam puta je sačuvao mrežu netaknutom.

Treba svakako napomenuti da je s Koševa ovog ljeta otišao još jedan golman. Belmin Dizdarević je postao član francuskog Montpelliera i ovo je svakako dokaz da Sarajevo ima itekako kvalitetnu golmansku školu.

Na Koševu nestrpljivo čekaju i vijesti iz Poljske koje bi im mogle donijeti više od milion eura. Vladan Kovačević odavno se povezuje s odlaskom iz poljskog šampiona Rakowa.

Nekadašnji golman Bordo tima povezuje se s brojnim poznatim klubovima, no za sada od njegovog odlaska nije bilo ništa. Rakow za usluge ovog golmana traži osam miliona eura. Očigledno je da trenutno nema tima koji bi platio tu cifru za 25-godišnjaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prodaja Kovačevića za ovaj iznos obradovala bi FK Sarajevo. Njima pripada 15 posto od transfera i u ovom slučaju bi to bila cifra od 1.2 miliona eura.

Kovačević je na golu Sarajeva bio od 2016. godine i sa bordo klubom je osvojio dva naslova prvaka BiH, te dva Kupa BiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

suad75
Nije mi jasno šta vide u njemu ali eto. Neka mu je sretno ako ode, naravno.
0 0
Starigrad01
Biće on dobar golman,vidječete.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti