Sarajevo pronašlo novog defanzivca, ali sve je u rukama Crvene zvezde

Imao sjajnu sezonu

Sarajevo pronašlo novog defanzivca, ali sve je u rukama Crvene zvezde

Edmir Škorić

FK Sarajevo je danas otpisao četvoricu nogometaša, a novi stručni štab na čelu sa Simonom Rožmanom odrekao se i usluge dvojice stopera - Besima Šerbečića i Samira Zeljkovića.

Odluka Rožmana i njegovih pomoćnika mnoge je iznenadila, pa i same nogometaše. Zeljković je nedavno došao iz Veleža, pružao je korektne partije, ali se odjednom njegovo ime našlo na listi otpisanih.

Vijest je iznenadila i samog Šerbečića, koji je dugo nastupao za FK Sarajevo, odrekavši se inostranog angažmana u Norveškoj kako bi ponovo došao na Koševo.

Bilo kako bilo, njih dvojica moraće pronaći rješenje sa klubom. Ili će doći do raskida ugovora ili će možda dobiti priliku da odu na posudbe, s tim da se ne isključuje ni mogućnost da igrači jednostavno odbiju sve prijedloge kluba i ostanu bez obzira na to hoće li igrati ili ne, ali svakako ih štite ugovori koje imaju, a traju do ljeta 2025. u slučaju Šerbečića i 2026. u slučaju Zeljkovića.

Osim njih, klub se odriče usluga i Ivana Borne Jelića Balte, kao i Ivana Ikića, dok je odlučeno da se talentovani Tarik Kapetanović pošalje u bivši klub Slobodu na posudbu. Navodno je otpisan i Kevin Viveros. 23-godišnji Kolumbijac stigao je ovo ljeto kao zvučno pojačanje, ali bez prave prilike, izvjesno je, napušta Koševo.

Oglasi

Sve su to odluke Rožmana i njegovog stručnog štaba. Shodno odlascima, očekuju se novi dolasci.

Krenut će se u potragu za defanzivcima, a jedna od meta je Andrej Đurić, kojeg Rožman i novi sportski direktor Sarajeva Senijad Ibričić sjajno poznaju jer su sarađivali u Domžalama.

Bio je jedan od najboljih stopera u slovenackom prvenstvu prošle sezone, ali je odlučeno da se vrati u Crvenu zvezdu, mada će prvak Srbije donijeti odluku hoće li ga staviti na raspolaganje treneru Baraku Baharu ili poslati na posudbu.

Andrej Đurić je velika želja Ibričića i Rožmana, ali pitanje je da li će stav Crvene zvezde biti da igra u Sarajevu u novoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Đurić ima samo 19 godina i već dva nastupa za U21 reprezentaciju Srbije. U Domžalama je igrao kao posuđen igrač Crvene zvezde u čije redove je stigao još kao tinejdžer.

Sarajevu će sigurno biti neophodna nova pojačanja, a to bi se moglo dogoditi već u narednim danima. U međuvremenu, tim se priprema za derbi s Veležom koji je na programu u ponedjeljak navečer. Prethodno je bordo ekipa slavila protiv Posušja i Tuzle City, te neočekivano kod kuće u 1. kolu izgubila od Sloge.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amaru
Ismir glupan mirvic
0 6
King_Kenny
...ako cemo posteno,odbrana je najskripaviji dio ekipe i tu se nesto mora mijenjati,bolje odmah nego cekati da jos kikseva napravimo...losiju odbranu od prekida u zivotu nisam vidio,bukvalno je svaki ubacaj u kazneni prostor pola gola...trener je to vidio i svaka cast da reaguje na vrijeme...kao sto sam vec pisao ovdje,i fizicka sprema je vjerovatno najveci problem kompletne ekipe...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi