Historija je ispisana

Lavovska borba i remi protiv LASK-a: Zrinjski u grupnoj fazi Konferencijske lige!

Esmer Oštraković, foto: Admin Čaušević

Ekipa Zrinjskog odigrala je neriješeno u Mostaru protiv LASK-a a to znači da nisu uspjeli izboriti grupnu fazu Evropske lige. Tamo ide LASK, a Zrinjski će igrati grupnu fazu Konferencijske lige. Konačan rezultat utakmice bio je 1:1.

Naravno, Zrinjski je napravio historijski uspjeh za bh. fudbal, ali bili su na večerašnjoj utakmici jako blizu pobjede protiv LASK-a.

Prva prilika zabilježena je u 7. minuti. Gosti su pogriješili, Tičinović je centrirao, ali Bilbija šutira glavom pored gola.

Gosti su prvu priliku imali u 18. minuti. Sjajnu priliku sa nekoliko metara upropastio je Flecker.

Renner sjajno šutira u 26. minuti, ali dobro to brani golman Zrinjskog Marić i rezultat ostaje 0:0.

Ćuže je u 32. minuti šutirao malo pred gola, a odmah je živnula i domaća publika na tribinama stadiona u Mostaru.

A, onda iz ničega penal za Zrinjski. Igrala se 35. minuta, kada je odbrana LASK-a pogriješila, a golman gostiju ruši Ćužea i sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođać bio je Nemanja Bilbija za vodstvo Zrinjskog.

Drugo poluvrijeme krenulo je prilikom za Zrinjski. Ćuže je pokušao da predribla golmana gostiju u 48. minuti, ali mu to nije pošlo za rukom.

Kazna je stigla u 53. minuti. Jovičić je sjajno šutirao sa dvadesetak metara i postigao je prelijep pogodak.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Novi zicer Zrinjski je imao u 66. minuti kada je Tičinović sjajno ubacio, a Bilbija sa dva metra nije uspio zahvatiti loptu.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te su gosti na kraju ostvarili prolaz dalje, a Zrinjski će se morati zadovoljiti nastupom u Konferencijskoj ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.