Palhinha se vratio u Englesku

Umjesto potpisa života shrvan je otišao kući prvim letom - Fudbal je ponekad tako okrutan

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern nije uspio u finišu prijelaznog roka napraviti transfere koje je želio. Joao Palhinha jedan je od igrača kojeg su Bavarci silno željeli, Portugalac je prošao ljekarske preglede u Minhenu, pao je dogovor s Fulhamom o visini transfera, ali pregovori su u posljednji čas propali jer londonski tim nije mogao naći adekvatnu zamjenu, pa se 28-godišnjak morao vratiti u Englesku i ostao je bez ugovora života.

Joao Palhinha bio je na korak od potpisa života. Portugalski veznjak jučer je stigao u Minhen na ljekarske preglede i svi su čekali da postane novi član njemačkog šampiona Bayerna.

Fulham i Bayern su imali spremne papire na stolu. Vrijednost transfera bila je 68 miliona eura, Palhinha je s olovkom u ruci samo čekao da potpiše, no kada je sat otkucao 18 sati bilo je jasno da od posla neće biti ništa.

Londonski tim je zaustavio transfer u posljednjem trenutku. Nije tim s Craven Cottagea uspio naći adekvatnu zamjenu za portugalskog fudbalera i na kraju su odlučili da ne potpišu dokumente o transferu.

Tako je propao već dogovoreni posao. Joao Palhinha je snimljen kako shrvan napušta Minhen i vidjet ćemo hoće li sve ovo što se dešavalo utjecati na njegove igre u nastavku sezone.

Portugalski veznjak igra zaista odlično na početku nove sezone u Premiershipu. Zbog toga je i došlo do interesa Bayerna, ali nažalost on nije uspio napraviti transfer života.

Palhinha se sada vraća obavezama u Fulhamu. Transfer će morati čekati barem još nekoliko mjeseci i vidjet ćemo hoće li više imati šansu potpisati za klub kao što je Bayern.

Ovaj 28-godišnji veznjak je član londonskog kluba postao u ljeto prošle godine. Stigao je iz Sportinga, a pored lisabonskog velikana nastupao je još za Bragu, Moreirense i Belenenses.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove sezone u dresu Fulhama postigao je jedan pogodak na tri meča, a ukupno se pet puta radovao u 43 nastupa za ovaj klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.