Ovaj momak je trenutno najveći parazit u svijetu fudbala: Sjedi na tribinama, uzima pare i čeka kraj
Foto - Reuters / AFP

Sarr 'opljačkao' Bavarce

Ovaj momak je trenutno najveći parazit u svijetu fudbala: Sjedi na tribinama, uzima pare i čeka kraj

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern pokušao je ovog ljeta da se riješi usluga senegalskog fudbalera Bouna Sarra, no u tome nije uspio. Razlog je novac jer ovaj defanzivac ne želi da se odrekne plate od tri miliona eura i spreman je presjediti sezonu na tribinama.

Bouna Sarr je jedan od najvećih promašaja Hasana Salihamidžića kao sportskog direktora Bayerna. Senegalca je doveo 2020. godine iz Marseillea za osam miliona eura, no ispostavio se kao popriličan promašaj.

Tri godine kasnije Bayern se bezuspješno pokušava riješiti 31-godišnjeg fudbalera. U tome ne uspjevaju jer Senegalac nema namjeru ići iz Minhena i odreći se bogatog ugovora kakvog realno nigdje neće dobiti.

Za desnog beka interesovali su se brojni timovi iz Turske. Bayern je bio spreman da ga proda za 'siću', ali je Sarr odbio sve ponude jer želi okončati ugovor kojeg ima i koji mu donosi tri miliona eura godišnje.

On će tako u novoj sezoni imati ulugi klupskog parazita. Uživat će na tribinama ili ponekad na klupi u igrama svog tima, primat će ogroman novac i neće raditi previše.

Oglasi

Senegalski defanzivac se ni u protekle tri godine nije naigrao u dresu bavarskog velikana. Odigrao je samo 28 utakmica uz jedan gol i tri asistencije.

Prethodno je ovaj fudbaler igrao sasvim dobro za Marseille, te ekipu Metza, gdje je i počeo profesionalnu karijeru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, sada mu je novac ipak mnogo bitniji. Ne želi se odreći tri miliona eura i svjestan je da takav ugovor u slučaju prodaje nigdje neće dobiti.

Sarr je definitivno najveći promašaj Hasana Salihamidžića tokom boravka u Bayernu i neće ostati upamćen po dobrom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najnovije vijesti