Matthaeus zna pravu istinu: "Jedan igrač je glavni krivac što Salihamidžić i danas nije u Bayernu"

Smatra da je to bilo presudno

Matthaeus zna pravu istinu: "Jedan igrač je glavni krivac što Salihamidžić i danas nije u Bayernu"

Edmir Škorić

Bivši njemački reprezentativac Lothar Matthaeus poznat je kao veliki navijač, ali i kritičar Bayerna, a često je ulazio u sukobe sa čelnicima kluba zbog toga. Nije imao pardona ni prema Hasanu Salihamidžiću i Oliveru Kahnu, koji su otpušteni na kraju sezone.

Salihamidžić i Kahn bili su glavni operativci Bayerna, zaduženi za brojna pitanja, naročito o transferima. Njih dvojica su radili dobar posao, no bilo je kardinalnih pogrešaka, kao naprimjer imenovanje Thomasa Tuchela umjesto Juliaan Nagelsmanna na mjesto trenera u osjetljivom i ključnom trenutku sezone.

Dolazak Tuchela Bayernu je donio samo loše stvari. Klub je ispao u četvrtfinalima Kupa Njemačke i Lige prvaka, dok je Bundesliga osvojena tek u posljednjem kolu i to zahvaljujući velikom kiksu Borussije u Dortmundu protiv Mainza (2:2).

Ipak, legendarni njemački reprezentativac Lothar Matthaeus uvjerava da bi i Hasan i Oliver i danas radili u Bayernu da se nisu olako odrekli jednog igrača...

Uvjeren sam: da je Robert Lewandowski ostao u Bayernu prije godinu dana i nije otišao u Barcelonu za 50 miliona eura, Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić bi i danas bili na funkciji!", kazao je Matthaeus.

Oglasi

"U posljednje dvije godine nije imao svjetsku klasu kao prije pet ili šest godina. Ni na Svjetskom prvenstvu u Kataru nije ostavio najuvjerljiviji utisak. Međutim, jasno je da takav igrač nedostaje Bayernu i da je od njegovog odlaska mnogo toga krenulo po zlu. Njegovi golovi, asistencije, njegov doprinos najviše nedostaju Bayernu", poručio je.

Matthaeus također smatra da bi Harry Kane mogao biti prava zamjena za Poljaka i da će s njim klub osvajati trofeje.

"Liga prvaka je uvijek teška, no Bayern bi je mogao osvojiti, a za Bundesligu smatram da ne bi trebalo biti problema, mada postoje stvari koje nisu savršene i to je jasno kao dan. Ipak, razlika u kvaliteti je evidentna u Njemačkoj i Bayern ne bi smio imati probleme da osvoji novu titulu".

On se potom nakratko osvrnuo i na reprezentaciju Njemačke koja je u krizi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Poslije onoga što se dogodilo u posljednjih osam ili devet mjeseci, zvuči čudno – ali za mene je i dalje realno da ćemo osvojiti titulu. Sjedio sam sa Hansijem Flickom duže vrijeme uveče kada je Bayern počeo ligu u Bremenu. Zna da je donosio odluke koje možda nisu bile savršene, ali je naučio iz toga i tačno zna šta treba da uradi. Vrijeme testiranja - bez obzira da li se radi o tri ili četiri beka ili o testiranju mladih igrača - je sada prošlo. Siguran sam da će on preokrenuti situaciju".

Novu sezonu Bundselige Bayern je otvorio sa dvije pobjede, nakon što je prethodno izgubio u utakmici Superkupa Njemačke od Leipziga s 3:0. Upravo će saznati i svoje rivale u grupnoj fazi Lige prvaka, pošto je u toku žrijeb u Monaku.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi