Trener Aston Ville

Emery govorio o utakmici protiv Zrinjskog, pa se dotakao i Bosne i Hercegovine!

Esmer Oštraković

Nakon što je obavljeno žrijebanje grupa za Konferencijsku ligu postalo je poznato protiv koga će igrati Zrinjski u historijskom nastupu u ovom takmičenju.

Tako će protivnici predstavnika Bosne i Hercegovine biit AZ Alkmaar, Legija, te tim iz Premiershipa, Aston Villa.

Grupu koju je dobila Aston Villa komentarisao je trener ove ekipe, Unai Emery.

On je rekao da je on i njegov klub moraju pokazati poštovanje prema svim svojim protivnicima.

"Jasno je da moramo imati poštovanje za naše protivnike. Prije svega željeli smo da nemamo mnogo poteškoća u pogledu putovanja u različite države i mislim da smo dobro prošli kada je riječ o tome", rekao je Emery.

Nakon toga govorio je o AZ Alkmaaru.

"To je klub koji je prethodne sezone igrao u polufinalu takmičenja. oni su tim koji je vrlo iskusan u Evropi, ali mi samo želimo uživati i poštovati protivnike. To želimo uraditi zajedno sa našim navijačima."

Priznao je na kraju da je jako sretan što će njegova ekipa igrati dodatnih šest utakmica u naredna tri mjeseca.

Otkrio je i da želi da posebno uživa u svim utakmicama, kako gostujućim tako i domaćim.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Šest dodatnih utakmica u naredna tri mjeseca. Više posla nego inače. Jako sam, jako sretan zbog toga. Želim da uživam u Varšavi, Nizozemskoj i Bosni i Hercegovini. Želim da uživam u svakoj utakmici i svakom trenutku i na Villa Parku", završio je Emery.

Zrinjski će prvu utakmicu protiv Aston Ville igrati 5. oktobra u Engleskoj, a utakmica u Mostaru igra se 14. decembra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.