Vrag odnio šalu: Anelov Sheffield na dan utakmice s prvacima Evrope predstavio najveće pojačanje!
Foto: Sheffield United

Napadač stigao na Bramall Lane

Vrag odnio šalu: Anelov Sheffield na dan utakmice s prvacima Evrope predstavio najveće pojačanje! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Novajlija u engleskoj Premier ligi, Sheffield United našeg Anela Ahmedhodžića, danas je, na dan utakmice s Manchester Cityjem, predstavio novo pojačanje i najskuplje plaćeno ovog ljeta.

U uvodne dvije utakmice u Premier ligi Sheffield United je upisao isto toliko poraza. Prvo je minimalno poražen od Crystal Palacea, da bi u drugom kolu s 2:1 izgubio od Nottingham Foresta.

Vrag je očigledno već odnio šalu i na Bramall Laneu su odriješili kesu, te danas, na dan utakmice protiv Manchester Cityja, predstavili najskuplje ovoljetno pojačanje.

Naime, za sumu od 21 i po miliona eura u redove Sheffield Uniteda iz Aston Ville stigao je napadač Cameron Archer, te zadužio dres s brojem 10.

Radi se o igraču koji je dijete Aston Ville. U karijeri je do sada bio na posudbama u Solihull Moorsima, Prestonu i Middlesbroughu, a ovo mu je prvi transfer.

Oglasi

Ofanzivac rođen u decembru 2001. godine osim na poziciji napadača može igrati i polušpica, te desno krilo, a ugovor s Bladesima je potpisao do ljeta 2027. godine.

Spomenimo i to da je za njegove usluge bio zainteresovan još jedan novajlija u ligi, Luton Town, no na kraju je tim s Bramall Lanea pobijedio u utrci za njegov potpis.

Ove sezone je u dresu Aston Ville uspio odigrati pet minuta u Premier ligi, no jasno mu je da za njega mjesta u timu iz Birminghama i nije toliko bilo, te je rado obukao dress Sheffielda.

Njegov novi tim danas od 15 sati igra utakmicu protiv Manchester Cityja, a njega bismo na terenu mogli vidjeti već za tri dana kada u drugoj rundi EFL Cupa na Bramall Lane stiže Lincoln City. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, danas su poslovali i klubovi iz Championshipa. Nathan Tella je iz Southamptona otišao u Bayer Leverkusen, Thierry Small je iz istog kluba na posudbi u St. Mirrenu, Huddersfieldov golman Tomas Vaclik prešao je u New England, Leicester je na posudbu iz Galatasarayja za 500 hiljada eura doveo Yunusa Akguna...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi