Foto: Vlado Kos/CROPIX

Drama u Slavoniji

Da li je Dinamo "poguran" od sudija u Osijeku? Penal ili ne?

Haris Zilić

Nevjerovatna utakmica u Osijeku u sedmom kolu HNL-a. Dinamo je slavio sa 2:3, a do preokreta je došao golovima Brune Petkovića iz penala u samom finišu utakmice.

Petković je prvo pogodio u 86. minuti, a zatim i u osmoj minuti sudijske nadoknade.

Kod drugog penala VAR je prvojeravao dobrih pet minuta, na kraju je i sam sudija Zebec pogledao.

Nakon pregleda, Zebec je dosudio penal za Modre.

Situacija koja će sigurno izazvati dosta komentara u Hrvatskoj i sporni trenutak koji će zahtjevati svakako dublju analizu.

Dinamo je u Osijeku skoro sat vremena bio na konopcima, a na kraju kući idu pjevajući.

Spornu situaciju kod drugog penala možete pogledati u narednom videu i procijenite sami da li je Dinamo poguran od strane sudija.

Dinamo je osvojio do sada 10 bodova i zauzima četvrto mjesto, ali ima pet bodova manje od vodećeg Hajduka, doduše i utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Osijek je pak upisao prvi poraz, a uz to ima tri pobjede i dva remija te se smjestio na drugo mjesto na tabeli sa 11 bodova.

Idemo na dvosedmičnu pauzu zbog reprezentativnih nastupa, a onda će po povratku sredinom septembra Dinamo ugostiti Slaven, dok će Osijek igrati derbi s Rijekom na Rujevici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.