Hrvat zasjenio i Ronalda: Očajni Saudijci gledaju i ne vjeruju šta im radi hladnokrvni Brozović

Igra maestralano

Hrvat zasjenio i Ronalda: Očajni Saudijci gledaju i ne vjeruju šta im radi hladnokrvni Brozović

Admin Čaušević

Marcelo Brozović je u najboljim fudbalskim godinama napustio Evropu te je otišao u Saudijsku Arabiju. Zbog toga se suočio sa ozbiljnim kritikama, ali njegov bankovni račun će u naredne tri godine biti povećan za oko 100 miliona eura. 

Saudijci su uspjeli dovesti brojne velike zvijezde iz Evrope, dok se najviše priča o Cristianu Ronaldu, Karimu Benzemi ili Neymaru, jedan drugi fudbaler je taj koji je najviše impresionirao Saudijce.

Al Nassr je u subotu navečer sa visokih 1:5 pobijedio Al Hazem, a Saudijci su u nevjerici zbog briljantne partije Marcela Brozovića.

Hrvat je bez sumnje jedan od najboljih svjetskih veznjaka, pa u saudijskoj ligi koja još uvijek nije ni blizu onim najjačim u Evropi može uživati u fudbalu.

Imao je 30-godišnjak niz fenomenalnih poteza protiv Al Hazema, ali je najbolji napravio u 57. minuti kada je na magičan način podvalio loptu Ronaldu koji je poslije toga asistirao Otaviju.

Oglasi

Ljubitelji fudbala u Saudijskoj Arabiji su ostali impresionirani nastupom Brozovića, a mnogi idu toliko daleko te tvrde da je Hrvat najbolje pojačanje pristiglo ove sezone.

I fanovi slavnog Portuglaca su oduševljeni Brozovićem te se slažu da je bivši član Dinama i Intera upravo ono što je Ronaldu trebalo u Al Nassru.

Sa druge strane Brozović je poprilično hladnokravan i uopšte ne pokazuje emocije te se ponašao kao da je jednostavno došao da odradi posao i zaradi platu.

Iako u prvenstvu još uvijek nije postigao ni gol ili upisao asistenciju iskusni veznjak se već sada ističe kao alfa i omega veznog reda Al Nassra.

On je u Saudijsku Arabiju stigao poslije dosta peripetija, u jednom trenutku su pregovori bili i propali, ali su Inter, fudbaler i klub iz Rijada uspjeli pronaći zajednički jezik.

Italijanskom velikanu je pripalo oko 18 miliona eura što i nije neka cifra s obzirom na Brozovićev kvalitet, dok će Hrvat potpisao trogodišnji ugovor vrijedan između 27 i 30 miliona eura po sezoni.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

izvoristine
Dok mi skupljamo sergije za izgradnju dzamija. Oni pobesnjelim istetoviranim narkomanima daju milione. To sve govori kakvo je danasnje stanje muslimana.
3 0
SEJFUDIBIKODZE
dok mi nesvatimo,da smo osje islamske vjeroispovjesti ,hrvati i srbi trljace ruke i nikada necemo imati nacijusvoju,pa i oi su prvo arapi ,egipcani tunisani ,a musliman je pripadnik vjere kao i katolik i pravoslavac,glup si bosnjo al do bola
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi