Hladan tuš za Jakirovića i Dinamo: Dobili su vrapca u ruci, ali su ostali i bez goluba na grani!
FOTO: Lucija Ocko/Cropix

Dok vrijeme curi

Hladan tuš za Jakirovića i Dinamo: Dobili su vrapca u ruci, ali su ostali i bez goluba na grani!

Admin Čaušević

Prijelazni rok u Hrvatskoj traje do 8. septembra što je sasvim dovoljno da Dinamo dovede prijeko potrebna pojačanja u borbi na tri fronta. Međutim, danas je stigao hladan tuš za najuspješniji hrvatski klub. 

Odlasci Dominika Livakovića, Josipa Šutala i Luke Ivanušeca su za sada nenadoknadiv gubitak za Dinamo i ekipi Sergeja Jakirovića su prijeko potrebna pojačanja za nastavak sezone.

Neki transferi su u završnoj fazi, dok neki neće biti realiovani što čelne ljude kluba sa Maksimira dovodi u nezgodnu sitauciju nekoliko dana prije kraja prijelaznog roka.

Jedan transfer je navodno već završen, informacije govore da je dogovorena posudba 21-godišnjeg štopera iz Bologne, Joaquina Sose te je Urugvajac već u Zagrebu na ljekarskom.

I dok je dobio jedno pojačanje u odbrani, Jakirović je ostao bez drugog pošto je iz Francuske stigao hladan tuš pošto je Auxerre "spustio rampu".

Oglasi

Modri su željeli angažovati Gideona Mensaha i više nego dobrog lijevog beka, međutim Auxerre je odučio da ne prodaje 25-godišnjaka.

Doveo je Dinamo do sada nekoliko pojačanja, međutim oni koji su stigli ranije čini se i da nisu po volji bivšeg trenera Zrinjskog i Rijeke.

Naime, Jakirović je već otpisao veznjaka iz Japana, Takura Kaneku, dok i defanzivac Macimea Bernauer nije po volji novog šefa stručnog štaba prvaka Hrvatske.

Inače, informacije iz Hrvatske govore da na blizu dolaska na Maksmir i rezervna opcija za kapitena i najboljeg igrača Brunu Petkovića koji će uskoro produžiti ugovor.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Novi napadač Modrih bi mogao postati dosadašnji golgeter Maccabija iz Haife, Frantzdy Pierrot, koji je u kvalifikacijama za Ligu prvaka postigao pet golova.

Krajnji rok za prijavu igrača za grupnu fazu Konferencijske lige je 4. septembar pa je za očekivati da Dinamo vrlo brzo ozvaniči neke od transfera.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Labile
Kako glup kontekst izreke u naslovu, a sve u želji da autor ispadne pametan iako znamo da nije
1 0
Zax
Ja odavno pisem da se dinamo raspada,nemaju dinara,ovo sto su prodali prodali
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije