Foto: Legia Warsaw, Janusz Partyka

Stigao Portugalac iz Stuttgarta

Pojačanje koje je danas predstavila varšavska Legia dovoljno govori koliko će Zrinjskom biti teško

Eldar Ganibegović

Prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, u Konferencijskoj ligi neće imati nimalo lagan zadatak, pa ni protiv na papiru najslabijeg protivnika u grupi. O tome dovoljno govori današnje pojačanje koje je predstavila Legia iz Varšave.

Prije nekoliko dana Zrinjski je saznao protivnike u grupnoj fazi Konferencijske lige, a to će biti AZ Alkmaar, Aston Villa i Legia iz Varšave. 

S obzirom na to da je poljski tim izvučen iz trećeg šešira, na papiru bi trebao predstavljati i tim protiv kojeg bi Zrinjski najlakše mogao do bodova, ali to u praksi definitivno nije tako.

Današnje pojačanje koje je dovela Legia klubovi u našoj ligi, pa i Zrinjski, mogu samo sanjati. U pitanju je portugalski krilni fudbaler, Gil Dias.

Iako mu je tek 26 godina, Gil Dias je već promijenio dosta klubova i igrao u tri od pet najjačih evropskih liga - Seriji A, Bundesligi i Ligue 1.

Seniorski fudbale počeo je igrati u B timu Brage, nakon čega je igrao za Monaco, Varzim, Rio Ave, Fiorentinu, Nottingham Forest, Olympiacos, Granadu i Famalicao, prije prelaska u Benficu 2021. godine za milion i po eura.

U januaru ove godine za milion eura ga je u svoje redove doveo Stuttgart za koji je u Bundesligi nastupio sedam puta, te ga je tim s juga Njemačke poslao na posudbu u Poljsku za 200 hiljada eura.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Radi se o posudbi do kraja sezone, a nije poznato da li su klubovi postili dogovor o opciji ili obavezi otkupa. Ono što se zna jeste da Portugalac ugovor sa Stuttgartom ima do kraja juna 2025. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.