Zrinjski se ozbiljno priprema za Evropu: Stiglo pojačanje iz Eredivizije!
Foto: HŠK Zrinjski

Radić potpisao

Zrinjski se ozbiljno priprema za Evropu: Stiglo pojačanje iz Eredivizije! · Zvanično

E. Ganibegović

SportSport.ba je ranije najavio, a danas je HŠK Zrinjski zvanično potvrdio - Stipe Radić je novi fudbaler prvaka Bosne i Hercegovine.

"Stipe Radić novi je igrač HŠK Zrinjski Mostar, a 23-godišnji centralni defanzivac danas je potpisao ugovor do kraja sezone 2024./2025.!

Radić u redove Plemića stiže nakon angažmana u nizozemskom klubu Fortuna Sittard, a prethodno je igrao za HNK Hajduk Split u kojem je počeo profesionalnu karijeru te za belgijski Beerschot VA", objavio je Zrinjski na Facebook stranici.

✍️ | Stipe Radić novi je igrač HŠK Zrinjski Mostar, a 23-godišnji središnji branič danas je potpisao ugovor do kraja...

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Sunday, September 3, 2023

Ovaj 23-godišnji Splićanin je o Fortunu stigao prethodne zime, te je za ovaj klub upisao tek sedam nastupa do sada.

Najviše se naigrao u Beerschotu gdje je na 42 nastupa postigao i dva pogotka, dok je kombinovano u prvom i drugom timu Hajduka igrao 41 put i postigao dva gola uz jednu asistenciju.

Oglasi

Zrinjski se tako dodatno pojačava pred grupnu fazu Konferencijske lige u kojoj će mu protivnici biti Aston Villa, AZ Alkmaar i Legia iz Varšave.

Podsjetimo, jučer je Zrinjski ozvaničio dolazak na posudbu Luke Lukanića iz GNK Dinamo Zagreb, a sprema se još jedan transfer i to iz Premijer lige BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako će Krunoslav Rendulić imati nešto širi kadar ove sezone što je sigurno i potrebno, s obzirom na to da će se Plemići takmičiti na tri fronta. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Nekom pojačanje iz crnogorske lige nekom momak od 23 godine s 40 utakmica u prvoj belgijskoj ligi.
4 0
Akilem
E čuj ozbiljno se pojacava...ostatak s tržišta uzimaju ali novinarov naslov je blago rečeno kao da su doveli stopera psv-a.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi