Njemu novac nije toliko bitan

Dok svi trče u S. Arabiju po silne milione nevjerovatno šta je Felix uradio da dođe u Barcelonu

Endin Čaušević

Portugalski reprezentativac Joao Felix u posljednjim satima ljetnog prelaznog roka napustio je Atletico Madrid i stigao je na posudbu u Barcelonu. Mjesecima je odbijao ponude jer je za njega jedina opcija bila Barca, a mnogi ne mogu da vjeruju šta je Felix uradio da bi na kraju došao u katalonski klub.

Felix se na kraju prošle sezone vratio u Atletico Madrid nakon što je pola godine bio na posudbi u Chelseaju, ali londonski klub nije htio da otkupi njegov ugovor.

No, Portugalac ni slutio nije da će povratak u Madrid za njega pokrenuti pravi pakao. Klub mu je uzeo broj sedam, a Diego Simeone mu je odmah dao do znanja da nije u njegovim planovima.

Felix je i sam sebi sve otežao izjavom da mu je san da zaigra u Barcelonu zbog čega je navukao gnjev navijača. Atletico je htio da Felixa proda i zaradi novac, no on je to odbijao jer mu je jedini cilj bio da ide u Barcu.

Zbog finansijske situacije Katalonci su mogli samo da ga dovedu na posudbu, a to su uspjeli da urade u posljednjim satima ljetnog prelaznog roka. No, ništa od toga ne bi bilo moguće da Felix nije toliko insistirao na odlasku u Barcelonu zbog čega je pristao na nevjerovatne stvari.

Španski mediji otkrili su da je Joao Felix odustao od čak 17 miliona eura samo da bi došao u Barcelonu, a uopšte nije siguran da će katalonski klub moći narednog ljeta da otkupi njegov ugovor od Atletica.

On je prije odlaska u Barcu pristao da produži ugovor s Atleticom prema kojem mu je sada prepolovljena plata. Umjesto šest miliona eura on sada zarađuje tri miliona eura godišnje u tom klubu.

Sam je pokrio dio plate koju mu Barcelona treba da isplaćuje, a na kraju je dao i dio obeštećenja Atleticu i Katalonci su njegovu posudbu platili svega 400.000 eura.

Samo ove sezone Felix će biti u gubitku od skoro pet miliona eura, a zbog činjenice da je pristao i na smanjenje plate njegov gubitak ide na čak 17 miliona eura i to sve zbog toga što mu je bio san da zaigra za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poznato je da Barca na ljeto neće imati pravo otkupa njegovog ugovora već će morati da pregovara s Atleticom oko cijene ukoliko budu željeli da ga zadrže što uopšte ne garantuje Felixu ostanak u katalonskom klubu.

Ipak, pokazao je da mu novac nije na prvom mjestu i koliko silno je htio da ide u Barcelonu da se odrekao tolike sume novca što bi zaista rijetko ko uradio na njegovom mjestu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.