Uho počelo da krvari, tražio heftaricu i nastavio igrati, pa objavljena jeziva fotografija

Gavi odigrao meč do kraja

Uho počelo da krvari, tražio heftaricu i nastavio igrati, pa objavljena jeziva fotografija

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć u gostima pobijedila Osasunu sa 2:1 u okviru četvrtog kola španske La Lige, a u centru pažnje nakon utakmice našao se Gavi koji je zadobio nezgodnu povredu uha, no pokazao je još jednom kakvu ljubav ima prema katalonskom klubu.

Barcelona je uspjela uz dosta muke da pobijedi na gostovanju kod Osasune, a junak je bio Robert Lewandowski koji je u finišu utakmice uspio da izbori penal i nakon toga pogodi s bijele tačke za konačnih 2:1.

Međutim, glavna tema fudbalske javnosti nakon utakmice je mladi veznjak Gavi koji je još jednom demonstrirao kakav je borac i da za njega nema odustajanja.

Gavi je dosta prgav igrač, no na terenu svaki put ostavi zadnji atom snage što navijači Barcelone itekako cijene.

Oglasi

Ovaj mladi veznjak u centru pažnje je bio u finišu meča kada je dobio žestok udarac laktom u glavu, a da stvar bude bizarnija na kraju je sudija svirao prekršaj za Osasunu iako je Gavi ostao da leži na terenu.

Ljekarski tim je brzo utrčao da mu pruži pomoć, a potom je kamera snimila da je Gavi dobio udarac u uho i da je počeo da krvari.

[twitter]https://twitter.com/ftbllmmnts/status/1698468288634802675[/twitter]

Većina igrača bi vjerovatno napustila teren u takvoj situacije, no ne i Gavi. Mladi veznjak je tražio da ljekari urade šta god mogu kako bi se vratio na teren, a na kraju su koristili heftaricu kako bi zaustavili krvarenje i to su uspjeli.

Gavi je odigrao meč do kraja, a Barcelona je nakon toga objavila kako jezivo izgleda njegovo uho kada je utakmica završena.

Oglasi

Image

On se danas pojavio i na okupljanju reprezentacije Španije gdje je vidljivo bilo da je udarac ostavio itekakav trag, a čak su ga i saigrači iz nacionalnog tima pitali šta se dešava kada su vidjeli kako mu uho izgleda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gavi je mogao da preskoči okupljanje reprezentacije zbog ove povrede, no to je odbio i poručio je da je spreman za igru što najbolje pokazuje kakvo srce ima ovaj dečko.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi