Sergio Ramos ga držao za ruku i izvodio na teren u El Clasicu, sada mu se divi cijeli svijet

Smatraju ga novim Ronaldinhom

Sergio Ramos ga držao za ruku i izvodio na teren u El Clasicu, sada mu se divi cijeli svijet

Edmir Škorić

Sa samo 16 godina postao je zvijezda i već sada je doživio da aplaudiraju svi na tribinama protivničkog stadiona, a mnogi su ga nazvali novim Ronaldinhom. Hoće li to zaista biti, pokazat će vrijeme.

Nadaleko je poznata čuvena Barcina škola nogometa La Masija koja je proizvela na stotine velikih nogometnih majstora, uključujući i Lionela Messija.

Proizvod La Masije je i 16-godišnji Lamine Yamala koji je briljirao nedavno u pobjedi nad Villarrealom (4:3). Upisao je asistenciju i odigrao zaista sjajan meč, pa su mu sa tribina El Madrigala svi pljeskali kada je izlazio iz igre.

Jasno je već sada da ga čeka blistava karijera. Uostalom, dovoljno je znati da Xavi Hernandez ozbiljno računa na njega ove sezone u Barceloni, ali i da se našao na spisku selektora Španije za mečeve kvalifikacija za EP u septembru.

Posljednjih dana se internetom širi jedna stara fotografija, a na kojoj se nalazi upravo Lamine. Fotografija je nastala 2016. godine, kada je dječak imao samo 9 godina, a na njoj se nalazi pored Sergija Ramosa. Tada je bio maskota utakmice i upravo ga je stoper Real Madrida držao za ruku dok su izlazili na teren.

Oglasi

Utakmica koja će se na kraju završiti neriješenim rezultatom 1:1 zahvaljujući upravo golu Ramosa bila je ključna za Kraljeve koji su osigurali svoju prvu ligašku titulu pod tadašnjim trenerom Zinedineom Zidaneom.

Lamine Yamal već sada košta 20 miliona eura. Za Barcu je nastupio u sve četiri ligaške utakmice ove sezone i upisao je dvije asistencije, dok još čeka na prvijenac u seniorskoj konkurenciji. Na terenu je do sada ukupno proveo 234 minute.

On je kao 15-godišnjak već počeo da trenira sa prvom ekipom Barcelone, a posebnu pažnju na sebe je skrenuo nastupima u omladinskoj Ligi prvaka.

Njegov dribling je vjerovatno njegov najupečatljiviji atribut, iako je također jako opasan pred golom. U stanju je da igra na desnoj strani ili kao centralni napadač, kao i iza napadača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lamine Yamal privlaži pažnju od svoje 12. godine. Rođen je 13. jula 2007. godine i porijeklom je iz Maroka i Ekvatorijalne Gvineje. Zbog svog stila igre poredili su ga s Lionelom Messijem u La Masiji.

S obzirom na ovacije koje je izmamio od strane protivničkih navijača, sada ga mnogi nazivaju novim Ronaldinhom. Podsjetimo da je slavni Brazilac svojevremeno dobio brojne aplauze punog Santiago Bernabeua zbog jedne fantastične partije u dresu Barce protiv Real Madrida. Vjerovatno prvi i posljednji igrač koji je to uspio da napravi u El Clasicu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Koliko kažete da vrijedi Yamal?
1 0
ubnt
Ta čuvena škola je goli qrac. Izbacila jednu generaciju, Xavi , Buskets, Messi i nikad prije i nikad kasnije. Koliko njih je proglašeno poslije novim Messijem. Gdje ono igra novi Messi , Ansu Fati?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi