Nije bilo u službi tima

BBC došao do šokantnog otkrića: Šta su igrači Uniteda radili tokom derbija na Emiratesu?

Edmir Škorić

Antony je izbačen iz reprezentacije Brazila nakon optužbi za fizičko nasilje od strane bivše djevojke Gabriele Cavallin, a prijeti mu suspenzija i u Manchester Unitedu.

Prije nekoliko dana je objavljeno kako je bivša djevojka spremila ogromnu dokumentaciju sa dokazima o fizičkom nasilju koje je pretrpjela od strane brazilskog nogometaša. Protiv njega se vodi istraga, a u Brazilu je odmah maknut sa spiska za septembarske utakmice.

Manchester United ipak odbija da potvrdi da li će Antony ostati unutar tima nakon optužbi.

United je u srijedu izdao saopštenje u kojem priznaje optužbe, ali je odbio komentarisati da li je 23-godišnjak dostupan za utakmice, dok sam nogometaš poriče bilo kakvu nepravdu.

"Manchester United priznaje optužbe protiv Antonija i napominje da policija provodi istragu. Do daljnjih informacija, klub neće davati dalje komentare", objavio je engleski klub u svom saopštenju.

"Kao klub ovo pitanje shvatamo ozbiljno, uzimajući u obzir uticaj ovih navoda i naknadnih prijava koje će imati na žrtve zlostavljanja", navodi se.

Optužbe su pod istragom u Brazilu, a pritužba je uložena i policiji u Velikoj Britaniji nakon što je Cavallin podnijela pritužbu policiji na incidente za koje navodi da su se dogodili u Manchesteru.

"Iz poštovanja prema svojim fanovima, prijateljima i porodici, osjećam obavezu da javno govorim o lažnim optužbama čiji sam žrtva. Od početka sam se ozbiljno i s poštovanjem bavio ovim pitanjem, dajući dužna pojašnjenja policijskim organima. Policijska istraga je pod okriljem pravde i stoga ne mogu objaviti njen sadržaj. Međutim, mogu sa sigurnošću reći da su optužbe lažne, a dokazi koji su već izvedeni i još koji će biti izvedeni pokazuju da sam nevin za iznesene optužbe", poručio je Antony.

Inače, BBC je otkrio u analizi derbija Arsenal - Manchester United kako su nogometaši Crvenih vragova izbjegavali Antonyja i često su ga ignorisali na terenu, pa je većina akcija išla ili po lijevoj strani ili po sredini terena.

Prema komentatoru i bivšem igraču Jermaineu Jenasu, krilni nogometaš je u raznim trenucima bio slobodan na desnom krilu i nije dobio loptu. U sezoni 2022/23, svojoj prvoj u Engleskoj, Brazilac je dobio mnogo kritika, uključujući i to što u određenim trenucima nije davao loptu bolje pozicioniranim saigračima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vidite da je Lindelof imao priliku da doda loptu otvorenom čoveku i ostavi ga jedan na jedan. Ali on ne koristi priliku da Antonyju da loptu. Lindelof ima loptu. Antony mu viče: dodaj mi mi loptu'. Savršen je trenutak da mu da loptu jer bi bio jedan na jedan, ali oni ga ignorišu", ispričao je Jenas.

Trenutno je reprezentativna pauza i bit će zanimljivo vidjeti hoće li Antony biti u timu Manchester Uniteda sredinom septembra kada se nastave utakmice engleske Premier lige. Jedan sličan slušaj su u Manchesteru već imali s Masonom Greenwoodom, kojeg su na kraju poslali na posudbu u Getafe. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.