Mladi napadač pobrao je simpatije zeničke publike odigravši nekoliko pripremnih utakmica u crno-crvenom dresu, ali zbog problema sa registracijom svoj zvanični debi u Čeliku će morati sačekati vjerovatno u drugom dijelu sezone

Bronja će se vjerovatno u Čelik vratiti već na zimu

Mladi napadač nakon dva mjeseca napustio Bilino polje

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će u okviru 5.kola 1.lige FBiH gostovati kod ekipe Gornjeg Rahića. Zeničani su uz Slobodu ekipa koja u odigrana četiri kola nema poraza, te se nalaze na drugoj poziciji na tabeli sa osam osvojenih bodova.

Cilj kluba s Bilinog polja u ovoj sezoni je borba za vrh tabele, tako su i otvorili sezonu, a u naredna dva kola im slijede dva teška gostovanja. Prvo će u goste Gornjem Rahiću, a kolo poslije u komšijskom derbiju i gostovanje Rudaru u Kaknju.

Pred narednu utakmicu u prvenstvu klub je ostao bez igrača, koji još nije upisao nastup u prvenstvu, ali od kojeg je stručni štab imao velika očekivanja. Hamza Bronja 18-godišnji napadač koji je prije dva mjeseca stigao na Bilino polje, prošao cijele pripreme sa Zeničanima, bio prva opcija u napadu kroz pripremne utakmice napustio je Zenicu.

Već smo pisali o tome da je NK Čelik u procesu deblokade računa, odnosno da su isplaćeni svi povjerioci, te se sada od banaka i sudova očekuju skidanje blokada, te konačno i deblokiran glavni račun kluba. Dok se to ne desi, a tačno nije poznato kada će to biti, klub ne može legalno registrovati strane igrače.

Bronja je dogovoru s klubom i svojim agentima napustio Bilino polje, te će karijeru vjerovatno nastaviti u Srbiji, ali postoji mogućnost da se već na zimu ponovo vrati na Bilino polje, kada će vjerovatno biti deblokiran račun i igrač će uredno moći biti registrovan, odnosno dobiti dozvolu za nastup za NK Čelik.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sigurno da je ovo udarac za stručni štab Zeničana, koji su najozbiljnije računali na ovog mladog napadača, koji je u nekoliko prijateljskih utakmica pokazao svoje kvalitete , a na prijateljskom meču protiv Rudara iz Kaknja postigao je i lijep gol u remiju 1:1.

Klub s Bilinog polja tako je sada u ofanzivnom dijelu ostao na Mašiću, Pehilju i Salkanoviću, dok se s nestrpljenjem očekuje povratak Karića koji se oporavlja od povrede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti