Čelik golovima Varde i Mašića savladao Goražde
Zeničani su danas bili bolji rival, te zasluženo savladali veoma dobar tim Goražda, koji je danas upisao i prvi poraz u sezoni

Zeničani upisali drugu uzastopnu pobjedu

Čelik golovima Varde i Mašića savladao Goražde

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u okviru 4. kola 1.lige FBiH danas su na stadionu Bilino polje u Zenici dočekali ekipu Goražda. Po veoma teškom vremenu i velikoj vrućini, domaći tim je slavio prvu domaću pobjedu rezultatom 2:0, te se učvrstio u vrhu tabele

Zeničani su u ovaj meč ušli sa pet bodova na svome kontu, dok su gosti iz Goražda u Zenicu doputovali sa sedam osvojenih bodova. Iako veoma nezgodan termin zbog tv prijenosa, ipak je na Bilino polje privukao oko 3.000 gledalaca.

Od početka utakmice izabranici Armina Duvnjaka krenuli su ofanzivno prema golu gostiju, a već u 6. minuti nakon dobrog šuta Mašića, gostujući golman sjajno brani. To je bio uvod za ono što će se desiti dvije minute kasnije, korner s lijeve strane, sjajno je ubacio Žuna, a još bolje na prvoj stativi reaguje Vardo i glavom šalje loptu u mrežu gostiju za vodstvo Čelika rezultatom 1:0. U 14. minuti Sivac je sjajno prošao po desno strani odlično ubacio na peterac, ali Durmiš kasni i ostaje 1:0. U 30. minuti Karalić je ubacio s desne strane, Mašić u trku šutira između dva igrača gostiju, ali sjajan je na golu Čalaković, koji sjajnim refleksom brani udarac domaćeg napadača. U 42. minuti i gosti su prvi put zaprijetili, ali šut Tatara sjajno brani Durmo. Na poluvrijeme se otišlo pri vodstvu domaćina rezultatom 1:0.

U drugom dijelu nešto otvorenija igra gostiju, ali u 53. minuti ponovo šansa za Čelik, Šarić je sjajno uposlio Međuseljca, koji je na 10-tak metara od gola puno oklijevao, te je gostujuća odbrana otklonila opasnost ispred gola gostiju. U 62. minuti Zeničani dolaze do drugog gola, nakon što je Sivac sjajno prošao po strani i izborio aut s desne strane, kojeg je sam izveo, lopta dolazi do Šarića, koji se sjajno oslobodio svog čuvara i nesebično uposlio Mašića, koji sa pet metara pogađa za 2:0. Nakon drugo gola Čelika i gosti su se probudili i otvorili, Tatar je imao šansu u 67. minuti ali je slabo šutirao. Konjalić nakon brzog kontranapada ponovo ima šansu, ali Durmo je na danas na golu Čelika bio perfektan. Do kraja utakmice, iako su domaći imali nekoliko šansi preko Hrelje i Međuseljca nije bilo promjene rezultata, te je Čelik upisao prvu domaću i drugu uzastopnu pobjedu, te je sada sa osam bodova prestigao Goražde, koje je ostalo na sedam osvojenih bodova.

U narednom kolu Čelik će na gostovanje u Gornji Rahić, dok će ekipa Goražda dočekati tim Tomislava.

Čelik-Goražde 2:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Čelik: Durmo, Horić, Vardo, Bajramović, Sivac, Međuseljac, Žuna, Šarić, Durmiš, Karalić i Mašić. Trener: Armin Duvnjak.

Goražde:Čalaković, Muslić, Haznadar, Handžić, Ramović, Konjalić, Behram, Jamaković, Alić, Harambašić i Hukara. Trener: Muhamed Zejnilhodžić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi