Anđušić jučer raskinuo s Veležom, a već ima novi klub? Dolazi da se bori za titulu! · Saznajemo

Edmir Škorić

Pomalo neočekivano je FK Velež objavio raskid ugovora sa Nemanjom Anđušićem, koji je dobio slobodne papire i mogao je da potraži novi klub. Prema saznanjima portala SportSport.ba, brzo ga je pronašao i ostat će u Premijer ligi BiH.

Novi trener Mostaraca Dejan Klafurić je po dolasku u Velež odlučio da otpiše pojedine igrače, a u njegovim planovima nije bio niti Anđušić, iako je skoro redovno igrao kod prethodnih trenera Veleža.

Nakon 102 utakmice i 22 data gola uz 12 asistencija, te osvojenog Kupa BiH, Anđušić je morao da napusti Rođene s kojima je proveo tri lijepe godine.

Osim Veleža, tokom karijere nastupao je za Leotar, Sarajevo, Travnik, Olimpik, Čelik, Mladost, Trabzonspor i Balikesirspor.

S obzirom na kvalitet koji posjeduje bilo je jasno da neće dugo tražiti novi klub. SportSport.ba saznaje da je na korak od potpisa za FK Sarajevo i da će se vratiti na Koševo.

Prema saznanjima našeg portala, obavljeni su razgovori između igrača i predstavnika Sarajeva i on će, u slučaju da ne bude nepredviđenih problema, potpisati ugovor sa bordo timom, s kojim će se boriti za titulu.

26-godišnji ofanzivac ima pet nastupa u dresu U21 reprezentacije BiH. U Sarajevu želi još jednu titulu, budući da je bio član generacije koja je u sezoni 2014/15 bila prvak države. Osim toga, kao junior je osvajao državnstvo prvenstvo sa Sarajevom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako Sarajevo ima veliki broj kvalitetnih igrača na njegovoj poziciji, nema sumnje da će Anđušić dobiti prostor za igru i da će biti od velike pomoći timu kojeg s klupe predvodi Simon Rožman.

Sarajevo je sa 10 bodova nakon pet odigranih utakmica trenutno lider Premijer lige, a nakon što se okonča reprezentativna pauza ugostit će Zrinjski u derbiju sedmog kola. Taj se meč igra naredne subote.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.