Završen prijelazni rok u Premijer ligi BiH: Posljednji dan donio dvije bombe!

Zatvorena fudbalska pijaca

Završen prijelazni rok u Premijer ligi BiH: Posljednji dan donio dvije bombe!

Admin Čaušević

Prijelazni rok u Premijer ligi BiH je zvanično okončan danas i posljednji dan je donio nekoliko uzbuđenja koja su odjeknula među ljubiteljima najjačeg ranga bh. fudbala.

Udarna vijest je svakako sporazumni raskid ugovora između Veleža i Nemanje Anđušića. Mostarci su se pomalo iznenađujuće oprostili od jednog od najboljih igrača u rosteru.

Nezvanične informacije govore da je Anđušića otpisao novi trener Rođenih Dean Klafurić poslije čega je uslijedio i raskid ugovora.

Tokom dana novu "desetku" dobio je i Široki Brijeg pošto je na posudbu iz Osijeka stigao 19-godišnji ofanzivni veznjak Šimun Mikolčić.

Odličan posao posljednjeg dana prijelaznog roka odradio je GOŠK koji je u svoje redovove doveo Aldin Čajić, bivšeg mladog reprezentativca BiH. On je stigao iz turskog Istanbulspora.

Oglasi

Treba napomenuti da klubovi iz Premijer lige i dalje mogu dovoditi igrače, ali samo one bez ugovora, odnosno sa slobodnim papirima.

Svakako najvažnija stavka u svemu je da su igrači slobodne papire dobili prije isteka samog prijelaznog roka.

Tokom proteklih mjeseci mnogi od klubova su radili na dovođenju pojačanja, nekako najaktivnije je bilo Sarajevo koje je između ostalih dovelo Adalberta Penarandu, Ajdina Hasića kao i niz drugih fudbalera, uključujući i Miomira Đuričkovića koji je stigao nekoliko dana prije zatvaranja fudbalske pijace.

Odličan posao uradio je i Zrinjski koji se pojačao pred grupnu fazu Konferencijske lige, najzvučnija pojačanja među Plemićima su svakako hrvatski internacionalci Andrija Balić i Filip Bradarić.

Usljed finansijske situacije Željezničar je bio poprilično rezervisan i prijelazni rok na Grbavici je protekao relativno mirno, što se ne može baš reći i za Velež.

Rođeni su tokom ljeta doveli veliki broj novih igrača, a u sumraku prijelaznog roka na Arenu Rođeni stigao je Asmir Suljić, dobro poznato lice sa premijerligaških terena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radno je bilo i u Banjoj Luci, a izdvajaju se imena Stojana Vranješa i Srđana Grahovca, te dolazak Josea Cortesa te Gianfranca Pene.

S obzirom da većina premijerligaša uglavnom dovodi slobodne igrače ne očekuje se da i u narednom periodu neki od klubova ozvaniče nove ulazne transfere.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Cvare_Sala
Opet kazem da sportski sektor nasih klubova zaprati instagram profil direktorsportski jer ocigledno ljudi na internetu rade bolji skauting nego svi nasi klubovi zajedno koji dovode igrace na rekla kazala nacin.
1 0
user1690272632
A koje su to bombe ??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi