U BiH može sve: Savez odgodio već odgođeni susret Premijer lige

Derbi dodatno prolongiran

U BiH može sve: Savez odgodio već odgođeni susret Premijer lige

Admin Čaušević

Zbog evropskih obaveza pojedinih klubova iz Premijer lige do sada je odgođeno nekoliko mečeva u uvodnim kolima, a sada dolazi do dodatnog prolongiranja.

Svoje susrete se odgađali Zrinjski, Željezničar i Borac, a do sada je nadoknađen samo meč između sarajevskih Plavih i Igmana kojeg su domaći riješili u svoju korist sa 1:0.

Dva meča su se trebala igrati 13. septembra, međutim sada je došlo do dodatne odgode pa je praktično već odgođeni meč dodatno prolongiran.

Fudbaleri Širokog Brijega i Borca neće na teren u srijedu 13. septembra već će svoj meč na stadionu Pecara igrati dvije sedmice kasnije, odnosno 27. septembra.

Termin meča je 18:30, a nezvanični razlog odgode utakmice je to što nekoliko fudbalera Borca ima reprezentativne obaveze. 

Inače, u srijedu 13. septembra, na teren stadiona Pod Bijelim brijegom će istrčati fudbaleri Zrinjskog i Posušja i to od 18:30 kao što je i ranije planirano.

Oglasi

U međuvremenu je određen i novi termin zaostale utakmice 6. kola između Zrinjskog i Širokog Brijega koji je odgođen zbog stomačne viroze u mostarskom klubu.

Tako će se hercegovački derbi u Mostaru igrati 22. novembra sa početkomo u 18 sati.

Odgođeni mečevi 2. kola bi se za sada trebali igrati prema ranije utvrđenim terminima. Sloga Doboj - Željezničar 20. septembra, Borac - Sarajevo, 18. oktobar, Tuzla City - Zrinjski 27. septembra.

Također nepromijenjen je i termin mostarskog gradskog derbija između Zrinjskog i Veleža koji će se igrati 18. oktobra na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Satnicu zaostalih mečeva će u međuvremenu odrediti nosilac TV prava.

Inače, već je poznat i prvi termin kada su u pitanju mečevi 7. kola. Željezničar će na svojoj Grbavici u petak, 15. septembra, dočekati GOŠK od 18:30.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Siroki1948
16.09 siroki-zvijezda,20.09 siroki-sarajevo, 22.08siroki zrinjski,23.09 siroki-zeljeznicar,27.09 siroki-borac ,30.09 siroki-igman,tko koga ovde Ja neznam Ako je ovo tocno nema smisla igrat ligu nek se da Sve zrinjskom i borcu ostali nek igraju rekreativno
4 1
realista1982
SPORT SPORTAŠIMA, OTJERATI POLITIČARE IZ SPORTKIH SAVEZA!!!
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi