Mirvić ponovo nije štedio: Crnogorci otkrili visinu obeštećenja Sarajeva za Đuričkovića

Jučer je potpisao za bordo tim

Mirvić ponovo nije štedio: Crnogorci otkrili visinu obeštećenja Sarajeva za Đuričkovića

Samir Mlaćo

Prelazni rok u našoj zemlji traje još samo par dana, a FK Sarajevo jučer je u svoje redove doveo Miomira Đuričkovića koji je stigao iz FK Budućnost Podgorica.

Đuričković je bio pod ugovorom, te je Sarajevo moralo platiti obeštećenje. To su sa Koševa i učinili, a prema pisanju portala cg-fudbal.com, Sarajevo je platilo obeštećenje u iznosu od 150.000 eura uz bonuse.

Zvanične potvrde nema, kao ni za ranije transfere koji su donosili plaćanje obeštećenja, no Ismiru Mirviću nije strano dovođenje nogometaša pod ugovorom te plaćanje obeštećenja.

I sada je to učinio, te je uvjeren da je Đuričković pravi izbor za bordo klub.

Defanzivac ima 26 godina i odigrao je ukupno 107 utakmica za Budućnost, te je postigao šest golova i upisao četiri asistencije.

Oglasi

Sa Budućnosti je uspio da osvoji dvije titule prvaka i dva trofeja Kupa.

Đuričković je osim za Budućnost igrao za francuski Chole, Rudar iz Pljevalja, Iskru i Grbalj.

Sa Sarajevom je potpisao ugovor do 2025. godine.

Sarajevo je nedavno platilo i obeštećenje za Edina Julardžiju koji je stigao iz NK Domžale.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, bordo momci su upisali tri vezane pobjede nakon dolaska na klupu Simona Rožmana, ali pobjednički niz prekinuli su u subotu u Gabeli. Remizirali su sa NK GOŠK (2:2), a domaći su imali vodstvo 2:0.

Ajdin Hasić je sa dva pogotka donio bod bordo timu kojem sada slijedi reprezentativna pauza i pripreme za derbi narednog kola protiv Zrinjskog.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jassony
Da li je pojacanje pokazat ce na terenu, misljenja sam da je nasa liga dosta jaca od CG i da je isplativije bilo dovesti mladog domaceg igraca (kad kazem domaci mislim iz BiH, a ne domace saveza), nasa djeca ne mogu doci do izrazaja od potrosenih polovnjaka iz komsiluka
1 2
zgembo.popuslic
Malo im je Mirvic dao para za ovakvog kapitalca, dobro ih je zayebo. Jedino nije trebo ukljucivat ove bonuse jer kad se ovaj razigra ima da plati jos ovoliko
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi