Sarajevo i Željezničar gostuju u Hercegovini

U narednom kolu okršaji četiri vječita rivala Premijer lige: Već su poznati termini dva derbija!

Admin Čaušević

Otkako se na prostoru cijeli BiH igra Premijer liga samo četiri kluba nikada nisu ispala u niži rang. U pitanju su Sarajevo, Željezničar, Zrinjski i Široki Brijeg. Upravo će ovi klubovi u 8. kolu igrati međusobne duele. 

Nakon 21 odigrane sezone samo četiri kluba nikad nisu ispali iz najjačeg ranga bh. fudbala. Riječ je Sarajevu, Željezničaru, Zrinjskom i Širokom Brijegu.

Dueli ova dva tima zbog velikog rivlastva koje se u međuvremenu izgradilo privlače veliku pažnju, a tako će biti i u devetom kolu kada slijede dva sarajevsko-hercegovačka duela.

Prvi je na programu u petak, 22. septembra kada će Široki Brijeg na svojoj Pecari dočekati Sarajevo. S ozbirom na formu Širokobriježana nema sumnje da će tribine biti dobro ispunjenje.

U drugom derbiju "vječitih premijerligaških rivala" snage će odmjeriti Zrinjski i Željezničar. Meč na stadionu Pod Bijelim brijegom igrat će se u nedjelju, 24. septembra od 19:45.

Inače, kada su u pitanju mečevi 8. kola još dvije utakmice igrat će se u Hercegovini, odnosno u Gabeli i Mostaru.

Oba meča su na programu u subotu, 23. septembra. U 18:30 GOŠK će biti domaćin Igmanu, dok će od 20:45 Velež dočekati Slogu iz Doboja.

Narednog vikenda se reflektori neće paliti jedino na stadionu Tušanj gdje će u subotu, 23. septembra od 16 sati igrati Tuzla City i Borac.

Podsjećanja radi, do sada su odigrana dva meča 7. kola. Sloga je u Doboju sa 2:1 pobijedila Tuzla City, dok je GOŠK na Grbavici bio bolji od Željezničara sa 2:3.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Danas su na programu dva susreta. U hercegovačkom derbiju Igman dočekuje Velež, a na Koševu je na programu duel kandidata za titulu. Sastaju se Sarajevo i Zrinjski.

Preostale dvije utakmice 7. kola igraju se u nedjelju. U terminu od 19:45 igrat će Borac - Posušje i Široki Brijeg - Zvijezda 09.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.