Bundesliga

Borussia u drami do pobjede u sjajnom meču, Leipzig se razgoropadio, veliki promašaj Demirovića

Esmer Oštraković

U subotu u terminu od 15:30 sati odigrano je pet utakmica četvrtog kola njemačke Bujndeslige.

Jedan od najzanimljivijih mečeva odigran je u Freiburgu gdje je domaći tim prvo preokrenuo protiv Borussije Dortmund s 0:1 na 2:1, a na kraju je završeno 4:2 pobjedom gostiju iz Dortmunda.

Holer i Hofler bili su strijelci za domaću ekipu, dok su na drugoj strani pogađali Hummels (2), Reus i Malen. Bilo je 2:2 do 88. minute, pa Hummels i Reus kao najiskusniji pogađaju mrežu domaćih velika tri boda Dortmunđana.

Leipzig je očitao lekciju Augsburgu kojeg je deklasirao sa 3:0 i to golovima u prvih pola sata. Redom su pogađali Simons, Openda i Raum. Simons i Openda su imali i po asistenciju. Kod gostiju je kao kapiten od prve minute igrao Ermedin Demirović, ali se reprezentativac BiH "proslavio" velikim promašajem.

Leipzig je stigao do treće pobjede u nizu i sa devet bodova smjestio se odmah iza Bayer Leverkusena i Bayerna.

Wolfsburg je sa 2:1 savladao Union Berlin golovima Winda i Maehlea, dok je Gosens postigao jedini gol za goste.

Andrej Kramarić je već u 1. minuti načeo mrežu Jarčeva u Koelnu, a potom su Grillitsch i Beier pogađali u 28. i 52. minuti za visokih 3:0, da bi Koelnu utješni gol protiv Hoffenheima postigao Selke u 61. minuti.

Stuttgart je gostovao u Mainzu i poveo u 56. preko sjajnog Guirassyja, ali je Barreiro u 70. minuti izjednačio na 1:1, no gosti do kraja dolaze do pobjede. Junak je bio Guirassy, koji je postigao i drugi gol. Na kraju su Švabe dale i treći gol za 3:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Posljednju utakmicu u subotu odigraće Bochum i Eintracht Frankfurt u 18:30 sati, a sutra će na teren nogometaši Heidenheima iWerdera od 15:30, odnosno Darmstadta i Borussije M. od 17:30 sati.

U prvoj utakmici ovog kola sinoć su bodove podijelili Bayern i Bayer u sjajnom meču koji je okončan rezultatom 2:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.