Foto: Vlado Kos / CROPIX

Susret koji je donio mnogo bure u HNL-u

Direktoru Osijeka žestoka kazna za prozivanje sudija poslije Dinama

Samir Mlaćo

Mnogo bure donio je nedavni međusobni susret Osijeka i Dinama, a Modri iz Zagreba su sa dva penala pred sami kraj meča slavili 3:2.

Mnogo bure donio je susret Osijeka i Dinama nedavno, a Modri iz Zagreba su sa dva penala pred sami kraj meča slavili 3:2.

Domaći su 'rigali' vatru nakon meča, smatrajući da su žestoko oštećeni i nisu birali riječi.

Sportski direktor Osijeka Ivica Kulešević je čak kazao da su sudije Bebek i Zebec ubitačna kombinacija za hrvatski nogomet.

"Sram ih može biti. Svi koji smo igrali nogomet i šutnuli nekad loptu znamo da nema govoa o penalima. Prvi je bio van 16 metara, a kod drugog nema govora o penalu, lopta je već otišla.

Zanimljivo da su komisije HNS-a kasnije tvrdile da su odluke sudije bila ispravne, a sada je Kulešević kažnjen sa zabranom obavljanja funkcije mjesec dana, a tu se uključuje i zabrana ulaska u svlačionicu te službene prostorije i pristup klupi za rezervne igrače.

Dodatno će uplatiti 2.000 eura u kasu Saveza.

"Ivica Kulešević (Osijek, sportski direktor) kažnjen je zato što je nakon prvenstvene utakmice 7. kola Osijek - Dinamo javno i neprimjereno komentirao suđenje, čime je povrijedio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova pa mu se na temelju članka 83. st.2. DP HNS izriče kazna zabrane obavljanja funkcije mjesec dana koja obuhvaća zabranu ulaska u svlačionice i pripadajuće službene prostorije te pristup klupi za rezervne igrače prilikom odigravanja prvenstvenih ili kup utakmica, odnosno novčana kazna u iznosu od 2.000,00 eura.", stoji u odluci.

Trener Osijeka Stjepan Tomas kažnjen je sa 1.5000 eura koje mora uplatiti u kasu Saveza.

Prvenstvo u HNL-u itekako je zanimljivo.

Hajduk je jučer poražen kod Gorice 2:1, iako su Splićani bili favoriti.

Sada je Hajduk i dalje lider te ima 15 bodova na svom kontu, Rijeka i Dinamo po 15, ali Dinamo i utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U narednom kolu Hajduk dočekuje Lokomotivu Dinamo ide Rudešu, a Rijeka će na megdan Slaven Belupu.

01.10. to jest u desetom kolu igra se veliki derbi Hajduka i Dinama na Poljudu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.