Da li je Dinamo "poguran" od sudija u Osijeku? Penal ili ne?
Foto: Vlado Kos/CROPIX

Drama u Slavoniji

Da li je Dinamo "poguran" od sudija u Osijeku? Penal ili ne?

Haris Zilić

Nevjerovatna utakmica u Osijeku u sedmom kolu HNL-a. Dinamo je slavio sa 2:3, a do preokreta je došao golovima Brune Petkovića iz penala u samom finišu utakmice.

Petković je prvo pogodio u 86. minuti, a zatim i u osmoj minuti sudijske nadoknade.

Kod drugog penala VAR je prvojeravao dobrih pet minuta, na kraju je i sam sudija Zebec pogledao.

Nakon pregleda, Zebec je dosudio penal za Modre.

Situacija koja će sigurno izazvati dosta komentara u Hrvatskoj i sporni trenutak koji će zahtjevati svakako dublju analizu.

Oglasi

Dinamo je u Osijeku skoro sat vremena bio na konopcima, a na kraju kući idu pjevajući.

Spornu situaciju kod drugog penala možete pogledati u narednom videu i procijenite sami da li je Dinamo poguran od strane sudija.

Dinamo je osvojio do sada 10 bodova i zauzima četvrto mjesto, ali ima pet bodova manje od vodećeg Hajduka, doduše i utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Osijek je pak upisao prvi poraz, a uz to ima tri pobjede i dva remija te se smjestio na drugo mjesto na tabeli sa 11 bodova.

Idemo na dvosedmičnu pauzu zbog reprezentativnih nastupa, a onda će po povratku sredinom septembra Dinamo ugostiti Slaven, dok će Osijek igrati derbi s Rijekom na Rujevici.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Osijek sam sebe pobijedio.. Dinamo loš i nemoćan prvo poluvrijeme, Šutala neću ni komentirati,Nevestića kod drugog gola isto,penali oba postojeća ne vidim problem,smatram da su se povukli i dramili bez veze Osijek i njihov trener. Realno gledajući trebali su dobiti i drugi žuti karton (Caktaš),i uvijek je neko kriv , pa imali ste pobjedu i sve ste usrali,budite sportaši i priznajte....
0 1
dsimic
Itekako poguran.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi