Al Hilal odmah kiksao

U Rijadu pala teška bruka nakon 20 minuta nadoknade: Svijet ismijava fudbalske plaćenike...

Admin Čaušević

Na niz skupocjenih evropskih zvijezda su potrošili oko 300 miliona eura i to bez plata, ali već u prvoj utakmici na pohodu ka kontinentalnom pravku su se propisno obrukali. 

Među klubovima koji su ovog ljeta odradili najbolji prijelazni rok je Al Hilala pošto su u klub između ostalih stigli Neymar, Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić, Kalidou Koulibaly, Ruben Neves i drugi.

Slavni saudijski klub je na brojna zvučna imena potrošio ogroman novac, ali to nije spriječilo tešku bruku u prvom kolu azijske Lige prvaka koja je počela večeras.

Al Hilal je bio domaćin ekipi Navbahor Namangan, a gosti iz Uzbekistana su vodili do do samog kraja kada su pokleknuli za 1:1.

Sasvim očekivano statistika je bila na strani Saudijaca, ali Neymar i društvo su djelovali poprilično nezainteresovano i tromo.

Uzbekistanci su poveli u 52. minuti kada je poslije lijepe kontre mrežu domaćin zatresao 22-godišnji Doniyor Abdumannopov.

U ostatku meča se igrala praktično viktorija, međutim gosti su se odlično branili, tačnije favorizovani domaćin nije uspjevao ništa da uradi.

Sudija Mohammed Hassan je meč produžio za čak 20 minuta u oba poluvremena, a veliku šansu za domaće u nadoknadi je imao Mitrović kada je šutirao glavom.

Ipak, domaćin je uspio izjednačiti u 100. minuti kada je poslije udarca glavom mrežu zatresao Al Bulayahi.

Inače, stoperski par u ekipi iz Uzbekistana su činili Miloš Milović iz Crne Gore i Filip Ivanović iz Srbije te oni nose najveće zasluge za ovaj rezulta.

Poraz Al Hilala je definitivno ostavio u šoku i kladioničare, dok će se bivše zvijezde evropskog fudbala sigurno naći na meti ismijavanja zbog večerašnjeg poraza.

Iz grupe u kojoj se još nalaze Nassaji i Mumbai dalje ide samo prvoplasirani tim, pa će Al Hilal imati dovoljno vremena da nadoknadi večerašnji kiks.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.