Čuli smo mnoge izgovore što igrači idu u S. Arabiju, no Mitrović ih je sve nadmašio, svi mu se smiju

Nevjerovatno poređenje

Čuli smo mnoge izgovore što igrači idu u S. Arabiju, no Mitrović ih je sve nadmašio, svi mu se smiju

Endin Čaušević

Srbijanski napadač Aleksandar Mitrović iznenadio je sve odlukom da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji gdje je potpisao za Al Hilal, no silne milione koji su mu ponuđeni jednostavno nije mogao odbiti. Međutim, Mitrović je postao meta ismijavanja zbog izjave koju je dao prije nekoliko dana i u kojoj je spomenuo Real Madrid na zanimljiv način.

Mitrović je prije nekoliko sedmica uradio sve kako bi napustio Fulham i prešao u Al Hilal što mu je na kraju pošlo za rukom jer su čelnici engleskog kluba pristali da ga prodaju.

Fulham je zaradio rekordnih 53 miliona eura od prodaje Mitrovića, dok je on dobio izuzetno bogat ugovor zbog kojeg je u najboljim godinama otišao u Saudijsku Arabiju što najbolje pokazuje kakvu ponudu je dobio.

Mitroviću i u Al Hilalu ide jako dobro jer je na četiri utakmice već zabio pet golova za saudijski klub i upisao je jednu asistanciju.

Srbijanski napadač dao je i intervju za La Gazzetta dello Sport u kojem je pričao o odlasku u Saudijsku Arabiju, ali ni slutio nije da će postati meta ismijavanja kada je u svemu tome spomenuo i Real Madrid.

Oglasi

Mitrović je priznao da mu nedostaje Engleska jer je tu proveo skoro šest godina, ali i da je sretan što je konačno stigao u vrhunski klub.

"Naravno da osjećam nostalgiju za Engleskom jer sam tu proveo dosta godina. Ipak, sretan sam što sam konačno došao u vrhunski klub", počeo je Mitrović i dodao.

"Al Hilal je kao Real Madrid u Evropi. Veoma sam sretan ovdje i želim da napravim velike stvari i osvojim što više trofeja".

Mnogi su počeli ismijavati Mitrovića jer poredi klub iz S. Arabije s Real Madridom, ali smatraju da na taj način samo pokušava naći opravdanje što je na vrhuncu karijere izabrao novac ispred odlaska u neki slavniji klub u Evropi.

Ovaj 29-godišnji napadač ponikao je u dresu Partizana, a u karijeri je još igrao za Teleoptik, Anderlecht i Newcastle.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Čitajte majka mu stara nije rekao da je Al ahil kao Real, nego jer rekao da je Al ahil u S. Arabiji kao Real u europi. Tj. Najveći i najbolji klub u Aziji
2 0
sarayson
Lik je usporedio klubove po broju osvojenih kontinentalnih trofeja. Hilal je u Aziji ono sto je u Real u Europi. Sta je toliko smijesno.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi