Nikome nije jasno šta Oliver Kahn radi u S. Arabiji, njegova rečenica izazvala haos u Njemačkoj!

Dojučerašnji direktor Bayerna

Nikome nije jasno šta Oliver Kahn radi u S. Arabiji, njegova rečenica izazvala haos u Njemačkoj!

Endin Čaušević

Oliver Kahn je zajedno sa Hasanom Salihamidžićem na kraju prošle sezone dobio otkaz u Bayernu jer čelnici ovog kluba nisu bili zadovoljni kako su obavili posao. Obojica su trenutno bez angažmana, no u centru pažnje našao se Kahn jer nikome nije bilo jasno šta on radi u Saudijskoj Arabiji.

Iako je Bayern u zadnjem kolu prošle sezone osvojio titulu prvaka Njemačke ubrzo nakon toga saopšteno je da Salihamidžić i Kahn više nisu dio tog kluba i da je odlučeno da dobiju otkaze.

Obojica su ljeto iskoristili kako bi se odmorili od fudbala i nije još uvijek poznato šta dalje planiraju. No, nakon što ga nekoliko mjeseci nije bilo u javnosti Kahn je ponovo izazvao dosta reakcija u Njemačkoj.

Naime, na društvenim mrežama pojavile su se njegove fotografije iz Saudijske Arabije gdje je boravio neko vrijeme, a mnogima nije bilo jasno šta Kahn radi tamo.

Kahn je pozirao s Neymarom, a potom je objavio još nekoliko fotografija s ekipom Al Hilala. U Njemačkoj su pomislili da je legendarni golman našao novi posao u S. Arabiji, ali ispostavilo se da to nije tačno.

Oglasi

Nakon svih tih špekulacija Kahn je odlučio da se oglasi kako bi dao objašnjenje i poručio da se uskoro vraća kući.

Kahn je objasnio da nije počeo raditi u S. Arabiji i zarađivati ogroman novac kako su u Njemačkoj mislili već da je jednostavno samo bio gost Al Hilala od kojeg je dobio poziv da posjeti ovaj klub što je on prihvatio.

Legendarni golman je boravio u S. Arabiji nekoliko dana i sigurno da je to iskoristio za potencijalne nove poslove.

Međutim, ono što je posebno zasmetalo javnosti u Njemačkoj jeste što je Al Hilal okarakterisao kao "legendarni klub", te su poručili da je očito dobio novac za posjetu i da je i Kahn "pao" na silne milione saudijskih klubova dok ih je toliko odlučio hvaliti.

Pored komentara na objavi na Instagramu Kahna su jutros kritikovali i mnogi njemački mediji koji silno kritikuju igrače koji idu u S. Arabiju i "trče za parama", te smatraju da tu zemlju svi trebaju izbjegavati jer krše ljudska prava, a posebno se to odnosi na žene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi