On ima drugi "posao"

Koga briga za utakmicu sa LASK-om - Dioga Jotu sigurno nije

Esmer Oštraković

Jedna od glavnih tema u svijetu u posljednjih nekoliko dana jeste izlazak EA FC 24 koja je nasljednik popularne video igrice FIFA.

Veliki broj profesionalnih igrača rado igra ovu igricu, a neki od njih to rade čak i profesionalno.

Jedan od njih je fudbaler Liverpoola, Diogo Jota koji je i "content creator", te je zbog toga igricu dobio dva dana prije ostatka svijeta.

Svaki svoj slobodan trenutak Jota koristi kako bi igrao ovu igricu i kako bi napravio što bolji tim za takmičenje.

Na društvenim mrežama su već procurile fotografije koliko je Jota zaradio "coinsa" igrajući EA FC 24 u protekla dva dana.

Diogo Jota je tako zaradio više od 19 hiljada coinsa, a to znači da je odigrao preko 20 utakmica u protekla dva dana.

Obzirom da se njegov tim priprema za utakmicu sa LASK-om u Evropskoj ligi, Jotu treba pohvaliti kada ima vremana za igranje video igrica.

Jednom prilikom Jota je govorio o svojoj ljubavi prema tome.

"Imam svoj esports tim i nekada igram dosta bolje od mojih igrača. Ne jer su oni lošu, nego jer sam ja dobar", rekao je Jota.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.