Požurio je sa izjavom

Bivši selektor Nizozemske htio poniziti Zrinjski, ali će do kraja života pamtiti bh. prvaka!

Esmer Oštraković

Čuveni stručnjak iz Nizozemske, Dick Advocaat, iznenada je dospio u središte pažnje nakon utakmice Zrinjskog i Az Alkmaara.

Svima je već poznato da je Zrinjski napravio pravo čudo i ostvario nevjerovatnu pobjedu protiv svog današnjeg protivnika.

AZ Alkmaar je imao prednost od tri gola na poluvremenu u Mostaru i činilo se da je samo pitanje sa koliko golova razlike će slaviti na ovoj utakmici.

Ipak, u drugom poluvremenu na teren u Mostaru kao da su izašli igrači Real Madrida, a ne Zrinjskog, koji su na kraju napravili senzacionalan preokret i ostvarili pobjedu od 4:3.

A, upravo na poluvremenu ove utakmice Dick Advocaat je izjavio nešto što će ga proganjati do kraja života.

Gostujući na jednoj nizozemskoj televiziji kao gost komentator, Advocaat je rekao:

"Ovo je neshvatljivo. Zašto je ovakvim ekipama uopšte dozvoljeno da se takmiče u evropskom fudbalu", rekao je Advocaat.

Kao da su igrači Zrinjskog čuli, oni su zaigrali dosta bolje u drugom poluvremenu i na kraju su napravili preokret i ostvarili pobjedu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Kada je riječ o Advocaatu, sigurno da nakon ovoga neće više biti tako "lagan" na izjavama poput večerašnje.

On je zbog svega što je rekao ubrzo postao i predmet ismijavanja na Twitteru od strane Nizozemaca, koji kao da su jedva dočekali ovo što se desilo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.