Ništa od prelaska u Real

Aubameyangu puk'o film: "Ne spominji mi ime i ne izmišljaj priče!"

Eldar Ganibegović

Pierre-Emerick Aubameyang bio je izričito nervozan u posljednjoj izjavi koju je dao novinaru u Francuskoj, a sve zbog pitanja o eventualnom prelasku u Real Madrid.

Real Madrid je minulog ljeta ostao bez Karima Benzeme koji je, kao i mnoge zvijezde, otišao u Saudijsku Arabiju.

Iako je Carlo Ancelotti posebno tražio da čelnici Reala dovedu napadača u ljetnom prijelaznom roku, predsjednik Florentino Perez odlučio je da mu ne ugodi.

Dakle, Real Madrid ima samo tri napadača u timu - Vinicijusa Juniora, Rodryga i Joselua. Od njih je samo ovaj drugi pravi špic.

Real Madrid ne želi da troši mnogo novca do ljeta, kada će dovesti novu svjetsku klasu u napad, a prva želja je Kylian Mbappe. 

Ljetos se u vezu s Real Madridom dovodio bivši napadač Barcelone, Pierre-Emerick Aubameyang, ali na Bernabeu nije stigao

Otišao je u Ligue 1 gdje je potpisao za Marseille, a novinarima u Francuskoj vrlo žustro je odgovorio na pitanje o Los Blancosima. 

"Ne spominji moje ime i ne izmišljaj priče", rekao je Aubameyang jednom novinaru u Francuskoj, prenosi Mundo Deportivo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, na deset nastupa za Marseille do sada, Aubameyang je postigao četiri pogotka i dodao jednu asistenciju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.