Real Madridu je pošlo za rukom ono što vjerovatno nijednom sportskom kolektivu neće!

Ponovo je ispisana historija

Real Madridu je pošlo za rukom ono što vjerovatno nijednom sportskom kolektivu neće!

Eldar Ganibegović

Real Madrid vjerovatno je najveći klub u fudbalskoj historiji. Za sebe dovoljno govore osvojeni trofeji, a naročito titule prvaka Evrope. Sada je Real Madrid ispisao historiju i na društvenim mrežama.

Jedan od najpopularnijih i najomiljenijih klubova širom svijeta je Real Madrid, zbog čega milioni navijača širom planete pokušavaju da budu blizu svega što se dešava u španskom klubu.

Najlakši način za to je jednostavnim klikom, na društvenim mrežama, gdje navijači Real Madrid mogu biti u toku svega što se dešava. 

Online zajednica Madriđana je dosta porasla posljednjih godina i sada je dostigla rekordan broj od preko 500 miliona pratilaca na svim društvenim mrežama.

Time je Real Madrid postao prva sportska organizacija koja je to postigla, što je još jedan dokaz veličine ovog kluba. 

Kako navodi Marca, u obzir je uzeto svih 37 profila madridskog kluba, raspoređenih na društvenim mrežama kao što su Facebook, Instagram, X (bivši Twitter), TikTok, Youtube, Line, Snapchat, Twitch, LinkedIn, Weibo, Wechat, Toutiao , Douyin i BiliBili.

Oglasi

Također se čini da je službena web stranica kluba Real Madrid najposjećenija web stranica nekog fudbalskog kluba.

Kada su sportisti individualno u pitanju, pretpostavljate, najpraćeniji je ko drugi do Portugalac Cristiano Ronaldo.

On je postao prvi na Instagramu koji je dosegao 600 miliona pratitelja, dok Lionel Messi ima ispod 500 miliona.

Ogromna popularnost na Instagramu donosi i velike izvore prihoda, a najviše od sponzorskih saradnji. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

vedin
Novinaru jedno je fudbalski klub, a drugo je sportski kolektiv! Zadnju sezonu Barcelona je prvak Španije u muškom i ženskom fudbalu, futsalu, rukometu, košarci. Uzimali su ligu prvaka u muškom i ženskom fudbalu, futsalu, košarci i rukometu. To je sportski kolektiv!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi