Poraz Monaca od Nice

Pojačanje Monaca promašilo dva penala, kazna je bila bolnija nego što su mogli da zamisle

Edmir Škorić

Monaco i Nica odigrali su jedan od derbija šestog kola Ligue 1, a utakmica u petak ponudila je neočekivan rasplet i pobjedu gostiju od 1:0.

Monaco je imao ulogu favorita u duelu s Nicom, koja je ipak pokazal.a da se ne šali, pa je u šestoj utakmici stigla do treće pobjede, a uz to ima i tri remija.

Nica je nakon pobjede nad PSG-om u Parizu slavila i u gostima kod Monaca, pa je sa 12 bodova trenutno izbila na čelo tabele, dok je Monaco ostao na 11 bodova i pao na drugo mjesto.

Pravo je čudo da Monaco nije došao barem do boda, prvenstveno zbog toga što je imao čak dva penala. Interesantno, oba puta je udarce s bijele tačke branio poljski golman Bulka, a da stvar bude još interesantnija, oba puta je pucao Folarin Balogun, pojačanje iz Arsenala.

On je apsolutni tragičar, teren je napustio u 67. minuti kada ga je zamijenio Ben Yedder, a Nica je preko Boge u nadoknadi došla do velike pobjede. U stilu Messija je prošao kroz odbranu domaćih i sjajnim udarcem zabio za 1:0.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Još jednom je na snazi bilo zlatno nogometno pravilo da kada ne iskoristiš svoje šanse, a Monaco ih je itekako imao, uslijedi kazna. Ovaj put je bila teška...

Nogometaši Nice tako u sjajnom raspoloženju čekaju duel s Brestom kod kuće narednog vikenda, dok Monaca očekuje još jedan derbi kod kuće i to protiv Marseillea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.