Poznati napadač na 'tankom ledu' - Običan čovjek bi zbog ovog davno bio u zatvoru
Švicarski napadač morat će se u junu pojaviti na sudu u Baselu zbog prijetnji koje je uputio prije pet godina (Foto: Instagram)

Embolo mora na sud

Poznati napadač na 'tankom ledu' - Običan čovjek bi zbog ovog davno bio u zatvoru

M. Šljivak

Fudbaler Monaca i reprezentacije Švicarske Breel Embolo (26) suočava se sa zatvorskom kaznom do tri godine ili novčanom kaznom zbog prijetnji koje je uputio na ulicama Basela 2018. godine.

Breel Embolo naći će se na sudu u Baselu u junu ove godine zbog optužbi za prijetnje smrću koje su se desile na ulicama ovog grada 2018. godine.

Embolo i njegova grupa s kojom je bio došli su u verbalni sukob s drugom grupom momaka. Verbalni obračun ubrzo je prerastao u fizički i jednom od momaka iz suprotne grupe slomljen je nos.

Breel nije bio taj koji je nanio teške povrede protivniku. On je prijetio ubistvom.

"Ubit ću te. Pregazit ću te", riječi su koje je protivnicima uputio švicarski napadač.

Oglasi

Čak i ove riječi su bile dovoljne da ga odvedu na sud. On se suočava s kaznom zatvora do tri godine ili novčanom kaznom zbog onog što je napravio.

Problem za ovog 26-godišnjaka predstavlja i činjenica da je do ovog obračuna došlo dok je bio pod uslovnom kaznom zbog učestvovanja u ilegalnim trkama.

Također, 2022. godine je imao nekoliko skandala. Bježao je od policije u svom Lamborghiniju, izbacio je iz stana ljude koji su mu redovno plaćali kiriju, a učestvovao je i brojnim drugim incidentima.

'Nabrao' je Embolo ogroman broj dijela. Činjenica da je vrhunski sportista i reprezentativac vjerovatno ga je dosad spasila zatvora jer je imao dosta prilike da završi iza rešetaka.

Breel Embolo je postao član Monaca prošle godine. Prethodno je igrao za Basel, Schalke 04 i Borussiju iz Monchegnladbacha.

Za reprezentaciju Švicarske je od 2015. godine nastupio 63 puta i postigao je 13 pogodaka.

Top Komentari

user1676286668
Sve ove nepismene fudbalere koji naprave ovak nešto odmah u zatvor zatvorit i izbacit iz fudbala...pa ova ****a bi trebala da budu djeci uzori a ne da ih uče pogrešnim stvarima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi