Prva zvijezda, kapiten i lider ekipe je podbacio: Doživio Messijevu sudbiju dva sata pred meč!

Niko nije nedodirljiv

Prva zvijezda, kapiten i lider ekipe je podbacio: Doživio Messijevu sudbiju dva sata pred meč!

E. Čaušević

Wissam Ben Yedde je već nekoliko sezona najbolji igrač Monaca i ove godine igra u fantastičnoj formi. Iako je kapiten ekipe, najvažniji igrač i pravi lider na terenu iz kluba su pokazali da Ben Yedder nije nedodirljiv, a to se najbolje dokazalo pred današnju utakmicu protiv Angersa.

Angers i Monaco igraju utkamicu 34. kola francuske Ligue 1 i očekivalo se da će Ben Yedder i danas biti glavna uzdanica gostiju iz Kneževine, ali su iz ovog kluba stigle iznenađujuće vijesti.

Reprezentativac Francuske koji je bez dileme prva zvijezda Monaca danas uopšte nije u konkurenciji za utakmicu, te s ekipom nije ni doputovao u Angers.

Francuski mediji špekulisali su da se radi o nekoj povredi i da je to glavni razlog što nema Ben Yeddera, ali ubrzo nakon toga stigla je potvrda da je napadač Monaca odstranjen iz ekipe zbog kršenja klupske discipline.

Iako je Ben Yedder već nekoliko sezona glavni igrač Monaca i kapiten ove ekipe iz kluba su jasno svima pokazali da nema nedodirljivih i da se svaka greška i bahato ponašanje itekako kažnjava.

Naime, francuski mediji potvrdili su da je Ben Yedder odstranjen iz ekipe Monaca za utakmicu protiv Angersa jer je zakasnio na trening prije nekoliko dana.

Oglasi

Ben Yedder nije javio da će zakasniti na trening, a na istom se pojavio skoro na samom kraju. Klub je odlučio da reaguje jer napadač nije imao izgovor zašto kasni, te su odlučili da ga kazne.

Ovaj 32-godišnjak neće igrati danas protiv Angersa, a postoji mogućnost da bude suspendovan i za naredno kolo.

Izostanak Ben Yeddera za Monaco će sigurno biti ogroman udarac u pokušaju da prekinu niz od dva uzastopna poraza u prvenstvu na gostovanju protiv fenjerača Angersa koji je već ispao iz Ligue 1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ben Yedder je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Monaca odigrao 40 mečeva u svim takmičenjima, zabio je 23 gola i uspio je dodati sedam asistencija.

S Monacom ima ugovor do ljeta 2024. godine, a mnogi su počeli špekulisati da je njegov odnos s čelnicima kluba itekako uzdrman zbog ove suspenzije i da neće biti iznenađenje ukoliko reprezentativac Francuske na ljeto odluči napustiti klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi