Ludnica je to bila na stadionu, ali i putem malih TV ekrana

Španski komentator 'poludio' nakon četvrtog pogotka Zrinjskog

Samir Mlaćo

U pobjedi Zrinjskog u okviru 1. kola grupne faze Konferencijske lige nad Alkmaarom 4:3 još uvijek se priča.

I pričat će se, potpuno opravdano. Bh. prvak je već ostvario veliki uspjeh, a duel sa Nizozemcima stigao je kao šlag na tortu.

Ipak, Alkmaar je briljirao i vodio čak 3:0 nakon prvog dijela te ni najveći optimisti priklonjeni Plemićima nisu mogli pomisliti na preokret.

U nastavku ipak druga priča. Vratio se Zrinjski na 3:3, a onda je stadion u 81. minuti eksplodirao.

Malekinušić je pogodio stativu, a Kožulj loptu pospremio u mrežu.

Jedan španski komentator emotivno je doživio taj trenutak svjestan da je dio historije u kojoj se jedan 'mali' tim protiv favorizovanog rivala vratio od 0:3.

Kazao je da je nevjerovatno šta se dešava u Mostaru, a ovako je to izgledalo...

S dobrim rezultatima u grupnoj fazi, Zrinjski može dobro sjajno zaraditi, a već na startu je iskoristio tu šansu i podebljao novčani saldo.

Naime, UEFA će na račun Plemića uplatiti 500.000 eura, koliko donosi trijumf u grupnoj fazi ovog takmičenja. Svaki naredni bod Mostarcima može donijeti dodatnih 166.000 eura.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Za prvo mjesto u grupnoj fazi dobija se naknadno 650.000 eura, a za drugo mjesto 325.000 eura. S 300.000 eura nagrađuje se plasman u doigravanje nokaut faze, a osmina finala donosi 600.000 eura.

Idemo predaleko, ali pobjednik ovog takmičenja dobit će pet miliona eura. Konferencijska liga je treće po redu evropsko takmičenje i naravno nije isplativo kao Liga prvaka ili Evropska liga, ali svakako može donijeti dobru zaradu, naročito ekipama iz malih zemalja, kao što je slučaj i sa Zrinjskim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.