Rendulić najavio duel sa Željezničarom: Biće promjena, utakmica sa Alkmaarom je ostavila traga

Novi ispit za Plemiće

Rendulić najavio duel sa Željezničarom: Biće promjena, utakmica sa Alkmaarom je ostavila traga

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

U Zrinjskom nemaju prostora za slavlje nakon nevjerovatnog preokreta protiv Alkmaara.

Slavili su 4:3, iako su gubili 3:0, te zaista napravili pravo čudo. Ipak, slavlje je kratko trajalo, jer već u nedjelju Pod Bijeli brijeg dolazi FK Željezničar (19:45).

Plavi sa Grbavice u krizi su rezultata, te u Mostaru moraju krenuti po bodove.

Meč je danas ispred HŠK Zrinjski najavio šef struke Krunoslav Rendulić.

"Bilo je veliko pražnjenje, mentalno i fizičko. Ovo je naša stvarnost, domaća liga te vodi u Evropu i pruža ti šansu da ponoviš rezultate kao i ove godine. Moramo misli prebaciti na Željezničar i to je tako", prve su riječi Rendulića.

"U četvrtak je bila zahtjevna utakmica, ostavila je traga. Sigurno ću reći da Bradarić neće biti u kadru, a za ostale ćemo vidjeti danas na treningu. Željezničar nije u dobrom momentu, ali dobra je momčad. Dolaze iz negativnog niza, te će to kod nas pokušati da prekinuti. Mi za cilj imamo pobjedu, to je uvijek tako".

Oglasi

Najavio je promjene u sastavu.

"Vidjet ćemo danas. Biće promjena. One su uzrokavane i pravilima lige za mlade igrače, tu će biti Sablić ili Ramić, pa vidjet ćemo. Neki će na klupu i tu čekati svoju šansu".

Prokomentarisao je i sinoćnji meč Širokog Brijega i Sarajeva.

"Široki Brijeg je ušao odlično u sezonu. Prošle godine su tako krenuli, ali imali loše proljeće. Ove godine igraju dobro, biće zaista opasan konkurent za prvaka".

Novinari su pitali Rendulića da li ima rezultata trčanje igrača protiv Nizozemaca, odnosno kako je Zrinjski u tome parirao.

Oglasi

"Imamo parametre. Nemamo za njihove. Rezultati koji su zabilježeni su veći nego u ligi, nadilaze to trčanje".

Istakao je da trenutno ima u kombinaciji 30 igrača i da nije lako rasporediti minutažu svima.

"Neki će dobiti minutaže kroz Evropu, neki kroz ligu. Bilbija će sigurno igrati, nadam se da će zabiti u nedjelju. Što se tiče Kožulja, nije igrao, potrebno mu je neko vrijeme. Hrvanović je dobio iz drugoligaša i potrebno mu je vrijeme za adaptaciju. Ima brzinu, to nam je potrebno, on može parirati npr. igračima Alkmaara. On je tu od ljeta, tek je stigao i ima vremena za njega", dodao je Rendulić koji je pokazao trenersku klasu u proteklom periodu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na centru u Mostaru će biti Darko Gedžić iz Brčkog, a pomoćnici su mu Demir Mirza iz Kaknja i Josip Čolić iz Kupresa.

Četvrti sudija je Antoni Bandić iz Gruda.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
zar si još trener plemića?
0 0
plemic
zar si još trener plemića?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi