Jorgandžije stigle do ranog vodstva

Madridski derbi je tek krenuo, a Atletico već vodi - Alvaro Morata!

Eldar Ganibegović

Šesto kolo španske Primere donijelo je prvi madridski derbi ove sezone, a Atletico Madrid vodi već nakon četiri minute igre nakon što je pogodio Alvaro Morata.

Sjajno je Atletico Madrid otvorio utakmicu protiv Real Madrida na Wanda Metroplitano stadionu u okviru 6. kola španske Primere.

Nakon jednog kornera koji je uspješno otklonila odbrana izabranika Carla Ancelottija, Atletico je krenuo u novi napad i stigao do vodstva.

Alvaro Morata je pratio centaršut koji je uputio Lino i postigao pogodak protiv Los Blancosa za veliku radost domaćih navijača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Real Madrid je u uvodnih pet kola upisao isto toliko pobjeda, dok je Atletico Madrid osvojio sedam bodova uz utakmicu manje od gradskog rivala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.