Vinicius Junior 'nestao' iz ekipe pred derbi, Real se oglasio
Foto - EPA

Brazilca nema protiv Atletica

Vinicius Junior 'nestao' iz ekipe pred derbi, Real se oglasio

Midhat Šljivak

Vinicius Junior ipak neće biti na rapolaganju treneru Real Madrida Carlu Ancelottiju za večerašnji derbi protiv Atletica. Iako se oporavio od povrede on neće igrati zbog gastroenteritisa.

Vinicius Junior trebao je konačno zaigrati za Real Madrid u velikom derbiju protiv Atletica na Wanda Metropolitano stadionu. Međutim, to se ipak neće desiti jer je Brazilac u posljednji čas otpao iz ekipe.

Razlog srećom nije nikakva povreda već problemi sa stomakom. Vini ima stomačnih problema i neće se pojaviti u večerašnjem susretu.

Potvrdili su to i iz redova madridskog velikana i to će sasvim sigurno razočarati navijače kraljevskog kluba koji su očekivali da će sjajni ofanzivac večeras konačno zaigrati, no morat će čekati drugu priliku.

Oglasi

Ancelotti neće zvati nikog iz rezervnog tima kako bi zamijenio Viniciusa, pa će Real sa svim ostalim raspoloživim snagama pokušati nastaviti pobjednički niz ove sezone.

Dobra vijest je svakako da je potpuno spreman najbolji igrač ove sezone Jude Bellingham. Imao je Englez određenih problema s povredom tokom sedmice.

"Jude Bellingham je spreman i igrat će. Ne bih plakao i da ne igra", poručio je kroz osmijeh italijanski stručnjak kojem je teško bilo koga ostaviti na klupi.

"Kroos i Modrić? Boli me kad nekog od njih moram ostaviti na klupi. Ne samo njih. Valverde, Tchouameni... Uvijek je teško ostaviti nekog igrača na klupi, konkurencija je međutim velika".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vinicius Junior je ove sezone nastupio u samo tri utakmice i postigao je jedan pogodak.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi